Spara upp till 60 % på Horze, B Vertigo och fler! *
Spara nu
Bästa Pris

Kentucky Tendon Grip

kr 369,00
(Priset inkluderar moms)
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
Svart Kentucky Tendon Grip kentucky
Kentucky Tendon Grip
Välj storlek Storleksguide
Finns tillgänglig
Kentucky Tendon Grip
kr 369,00
(Priset inkluderar moms)
Finns tillgänglig
Hämtade & förpackade inom 24 timmar i vårt lager under arbetsdagar.
  • Fraktfritt vid order över 499 kr
  • Gratis retur
Kentucky Tendon Grip
Beskrivning

Beskrivning

Skyddar mot skavande boots. Ger extra stöd för senan. Idealisk vid nedkylning för förebyggning och behandling av skada. Oavsett om det handlar om en nödsituation eller om du bara vill skydda hästens ben den här sommaren, så är Kentucky Tendon Grip en nödvändighet för den noggranna hästägaren. Här talar Thomas Tuytens, VD och ägare av märket för tekniska benskydd, Kentucky Horsewear, om varför denna smarta och elastiska tub snabbt håller på att bli en av märkets bästsäljare. Jag har varit med om många benskador som ivrig fälttävlansryttare och har märkt att trots att benskydd skyddar benet mot slag och stötar var det ofta andra medicinska problem som hindrade mina hästar från att tävla. Det kunde vara lika frustrerande med svullnad, skavsår, sår eller insektsbett och det tycker jag kan förebyggas eller åtminstone motverkas på ett mer positivt sätt än med krångliga benlindor och lång spolningstid för nedkylning. Kentucky Tendon Grip skapades genom egen erfarenhet och forskning i nära samarbete med veterinärer och toppryttare. Denna smarta, elastiska textiltub kan klippas av så att den passar vilken häst som helst och hjälper ägaren på flera olika sätt: Förebyggning: Svullna ben kan uppstå på grund av insektsbett, sträckning, sår och skrubbsår, mugg eller till och med efter klippning. För mindre skador gäller för det mesta vila och medicinska åtgärder, men med Tendon Grip under hästens benskydd som en "andra hud", kan man förebygga denna typ av skador under ridning. Hästen får även stöd för senor och ligament under hård ansträngning med dessa under benskydden. Nedkylning: Om din häst råkar ut för en skada som kräver nedlylning kan den här produkten hjälpa dig genom att låta dig kyla ner det drabbade området på benet utan att riskera frysningskador eller behöva krångla med kylomslag, vilka i sin tur kan vara både dyra och halka ner allteftersom de smälter. Medicinsk forskning visar att om man kyler ner skadan inom 48 timmar kan detta både reducera svullnad och spruckna blodkärl samt reducera graden av skadad mjukvävnad vilket i sin tur förkortar läkningstiden. Dessa infraröda bilder visar hästens sena och karled efter träning och man ser på de klarröda områderna hur dessa delar verkligen blir varma. Nedkylning efter ansträngning hjälper till att reducera överhettning och med Tendon Grip kan du även lägga kylpack på svåra områden som knän och haser. Den internationella toppryttaren inom fälttävlan, Karin Donckers, kyler ner sina hästar innan terrängritten med hjälp av vår Tendon Grip. Sedan tar hon helt enkelt bort ispacken och sätter istället på Kentucky benskydd innan hon ger sig ut på banan. Efteråt använder hon sig åter av detta enkla och snabba sätt att effektivt kyla ner de områden som kräver omvårdnad. Övrigt: Tendon Grip har även visats sig vara till stor hjälp vid applicering av lera på benet. För tävlingshästar hjälper de effektivt till med att hålla vita strumpor rena innan tävling.


Egenskaper:


  • Som en skyddande och stödjande andra hud
  • Motverkar skavsår, bakteriebildning, svamp och smuts
  • Mångsidig med eller utan is
  • Enkel, säker och snabb att använda
  • Tvättbar och återanvändningsbar för prisvärd prestanda
  • Svart finns i 3 m, vit i 5 m

Teknisk beskrivning:


Svart finns i 3 m, vit i 5 m-.


Produkt-ID: 19339

Denna produkt finns på lagret. Om du beställer i dag, packas den inom 24 timmar (på arbetsdagar) och sänds till dig. Du bör få produkter inom några dagar.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.

Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

Lagts till i kundvagnen
Kentucky Tendon Grip
Produkt-ID:
Totalbelopp:
Det finns endast produkter på lager. Du har redan produkt i din kundvagn. De återstående produkterna har lagts till i din kundvagn.