Nyheter & bästsäljare
Bett

Bett

Bett finns i en mäng olika stilar och storlekar för att passa varje häst och tävlingsgren. Välj ett klassiskt tränsbett eller ett lite mer tekniskt för den påverkan och kontroll som du behöver.
341 artiklar

Köp Bett på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Bett i olika material

Bett finns i olika material: titan, rostfritt stål, koppar, gummi, Aurigan eller läder, och i lika många olika utföranden. Om du väljer ett enkelt eller dubbelt bett, ett tränsbett, ett eggbett, ett pelhambett, bridongbett, hackamores, baucherbett, 2- eller 3-ringbett, D-ringsbett eller ett fullcheekbett beror helt och hållet på din häst och ditt sätt att rida. Du bör göra en  bedömning av din kunskapsnivå för att hitta rätt bett för som passar din häst och dig.

Bett och deras funktioner

  • Tränsbett gör att hästen kan dricka bra trots bettet.
  • Eggbett förhindrar att hästens hud kläms.
  • Bridong bett hjälper till att hålla hästen upprätt och i linje.
  • D-ringbett är populära inom tävling och ger smidig kontroll.
  • Hackamores tillåter en bettlös träns.
  • Pelhambett är, liknande kandar men gör det möjligt att använda två tyglar, lämpliga för erfarna ryttare eftersom de tillåter en relativt hög kontroll.

Vilken tjocklek på bettet

För att ta reda på vilken tjocklek du ska välja för din häst kan du prova "2-fingertestet". Du behöver bara sätta ihop pek- och långfingret och föra in dem i hästens mun på den plats där bettet brukar ligga. En liten öppning mellan över- och underkäken utövar tryck på båda fingrarna och kräver ett tunnare bett (14-16 mm) för att sitta bekvämt. Om du bara känner ett litet eller inget tryck på fingrarna finns det utrymme för ett tjockare bett (16 - 18 mm). Korrekt bett tjocklek 2-fingertest Om du använder ett för tjockt bett kommer det att utöva tryck på den känsliga gommen och orsaka tryckskador och skavsår. Hästen kan reagera med att kasta huvudet, öppna munnen eller rycker i tyglarna.

Det finns många olika sorters bett på marknaden. Det är viktigt att veta vilket bett som fungerar bäst för din häst för att den ska arbeta i harmoni med varandra.

Bläddra bland värt stora sortiment bett för hästar och välj ett som passar för er.