-20% rabatt på hästtäcken från Horze & B Vertigo!
Spara nu
Bluehors

Bluehors

55 artiklar

År 1992 fick Danmark ett viktigt tillskott till dressyrvärlden. Blue Hors träningscenter och stuteri var grunden och början till denna serie av högkvalitativa vård- och skötselprodukter för häst, för att ge ultimat vård till de exceptionella hästar som hade turen att vara en del av detta centrum.

Början för denna varmblodsbaserade dressyranläggning föddes 1964, när två unga danska män träffades på ett ridevent i Vejle. Kjeld Kirk Kristiansen och Poul Erik Fugmann, ett år senare på ett körevenemang i Haervejen, upptäckte den perfekta platsen att starta en ledande avels- och träningsanläggning.

Nu är dessa produkter grunden för framstående hästskötsel och används inom Blue Hors drift samt nu också runt om i världen av kräsna ryttare och ägare.

Produkter för att förbättra prestanda omfattar kosttillskott såsom elektrolyter, vitaminer och mineraler för att förbättra och bibehålla hälsa och prestation. Tillskott med magnesium och aminosyra tillsättes fodret för att förbättra prestanda och snabbare återhämtning av vävnad och muskler. Alternativen från Blue Hors inkluderar ätbara vitaminer och produkter som underlättar reparation och återhämtning efter ansträngande arbete.

Rätt hovvård är ett måste för både fritids- och tävlingshästen. Rätt balans av fukt och vitaminer gör hoven sund och hållbar. Blue Hors hovoljor och tjära samt biotintillskott gör att hästens hovar förblir friska och starka.

Ett starkt, friskt immunsystem och andningshälsa är avgörande för uthållighet på toppnivå. Tillsats av vitlök och andra kosttillskott såsom Hip C kan minska stress och stärka immunsystemet hos de flesta hästar och avelsston.

Matsmältningen kan underlättas med kosttillskott såsom psyllium. Hästar som inte vistas i gräshagar eller på naturlig betesmark, utan i grus- och rasthagar riskerar att få i sig sand, vilket kan leda till kolik. Psyllium hjälper matsmältningen och minskar risken för denna dödliga sjukdom.

Att upprätthålla en hälsosam, glänsande päls är varje hästälskares dröm. Rätt schampo och balsam samt pälsglans och andra produkter är bara några exempel på vad som kan användas för att hålla hästens päls och hud ren och fräsch, och förhindra klåda och irritation av starka kemikalier eller för mycket sol, smuts eller andra miljöfaktorer.

Sår läker snabbt och säkert när de behandlas med salvor från Blue Hors såsom aloe vera och Skinhealer. Mugg och andra hudåkommor skadar hästens känsliga hud och genom att applicera lugnande spray eller salva med antikliegenskaper hålles hästens hud frisk, mjuk och ren.

Lädervårds- och läderrengöringsprodukter från Blue Hors såsom sadeltvål, läderbalsam och mer, rengör och skyddar din dyra läderutrustning. Rätt lädervård garanterar många års säkerhet och användning av läderprodukterna.

Om din häst har dåligt stallbeteende som till exempel krubbitning eller bita på annan inredning, har Blue Hors produkter för att stävja det. Bite Stop gel och spray är lätta att använda och verkar avskräckande.

Blue Hors har vårdande produkter för både din häst, utrustning och ditt stall. Horze är stolta att kunna erbjuda dessa produkter som gör din häst glad och nöjd.