25 % rabatt på ett valfritt produkt från Horze eller B Vertigo + Fraktfritt!* Läs mer

×

Bombers

Filtrera efter:
  • Filtrerad sökning
  • Kategori
  • Färg
  • Storlek
  • Pris
Sortera efter:
Visar 16 artiklar

Bombers har utvecklat lösningar på bettproblem i över 30 år. Detta Australien-baserade företag har ett unikt färgkodat system för varje bett och kategoriserar sina bett i grupper för varje enskilt problem och behov. Den icke-metalliska blå mundelen är Bombers bettens signatur och uppmuntrar salivavsöndring med bibehållen värme så hästen känner sig naturligt mer bekväm att bära bettet.

Bett efter färg inkluderar blå för känsliga tungor och huvudskakare. Gröna bett indikerar en neutral passform och känsla, vanligtvis en traditionell bettstil för hästar utan träns- eller bettproblem. Gula bett är för hästar som håller huvudet upp och ut, och uppmuntrar till att sänka huvudet till en mer naturlig position. Orange bett är för precis den motsatta användningen. Dessa bett är för hästar som har en tendens att hålla sina huvuden för lågt och ut, och används för att försiktigt lyfta upp huvudet. Slutligen specialbetten kodade i rött, som erbjuder lösningar på specifika, sällsynta problem som en reversibel länkstil som ska användas med försiktighet av en erfaren ryttare.

Exempel på blå bett är Happy Tongue, som har en fast, svagt böjd mundel med mild port. Bettet passar hästar som leker med tungan eller vill lägga tungan över bettet. Bettet passar också hästar som skakar mycket på huvudet. Mundelen finns i flera olika stilar, från tränsbett, till bett med D-ringar och Pelham. Den milda blå mundelen håller hästens mun fuktig och förhindrar att bettet blir för kallt eftersom den blå delen inte är metall.

De neutrala, eller gröna, betten inkluderar tränsbett och alternativa mundelar som till exempel mundel som är vriden och räfflad för extra kontroll och tryck på laner och tunga.

Gula bett inkluderar bett med platta, som avskräcker hästen från att trycka tillbaka bettet med tungan. Dessa bett är utformade för korrekt huvudhållning och uppmuntrar hästen att hålla ner huvudet. French link-betten är idealiska för hästar som inte tycker om ”nötknäckareffekten” hos delade tränsbett och detta bett tillför komfort med bibehållen kontroll.

Roller-stilen hos de orange betten ökar trycket på lanerna och tungan, och ger mer kontroll för de erfarna ryttare på hästar som inte respekterar ett traditionellt bett. Roller-betten är idealiska för hästar som inte respekterar tygel och bett, som går mot bettet och håller huvudet för lågt.

De röda betten ska endast användas av rutinerade ryttare och de med kunskap, kompetens och förmåga att använda dem på rätt och säkert sätt för att inte skada hästen. De röda betten inkluderar ovanliga stilar som Spinner-bettet, som har en uppsättning ringar mitt på bettet. Dessa förhindrar att hästen lägger tungan över bettet. Cherry roller-bett är bra för hästar som förlorar känsligheten efter hand, blir uttråkade och som behöver något att leka med, eller för dem som inte kan koncentrera sig.

Kvaliteten på betten, i alla färgkoder, är extremt hög och varje bett är noggrant gjort för hållbarhet och för att korrigera ett specifikt problem. Hästar som bär Bombers bett är lyckligare, friskare och ryttarens hjälpmedel förstås mer enkelt och exakt med dessa kvalitetsbett. Om Bomber inte har önskad storlek eller stil, är de glada att få skräddarsy ett bett efter dina exakta specifikationer. Horze är en stolt distributör av dessa kvalitetsbett .

Läs mer