Sprenger KK Ultra eggbridongbett Sensogan 14 mm

1.990,00 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
Spara 15% EXTRA på din beställning
Kopiera koden: SAVE15
700 kr är minsta orderbelopp. Kan inte kombineras med andra rabatter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Gäller t o m 05.02.2023. Gäller inte för varumärkena Mountain Horse, PS of Sweden, Karlslund & Weatherbeeta.
Storleksguide
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Tillbaka

När det gäller att mäta bett mäter man alltid munstyckets längd från insidan av den ena bettringen till insidan av den andra. Se till att bettet är rakt vid mätning. Bettets tjocklek mäts alltid precis på insidan av en bettring. Då bettet ligger i munnen får det vara ett mellanrum på max 5mm (¼") mellan mungipan och bettringen. 

Horze logo
Frakt av Horze
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 690 kr
Gratis Retur
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Rekommenderas för hästar som är ostadiga i kontakten med bettet. Eggbett är utmärkta för hästar med känslig mun, eftersom bettringarna inte kan nypa på samma sätt som lösa bettringar kan. Dessa bett kännetecknas av de ovala ringarna som är fixerade i munstycket och gör så att bettet ligger stilla i hästens mun. Munstycket glider därmed inte runt i munnen utan hålls i en central position på tungan.KK ULTRA. På tredelade bett är mittdelen olivformad, i jämförelse med vanliga bett, och kortare med en vinkel på 45°. Denna vinkel gör att mittdelen ligger behagligt på tungan. Dessa bett ger en märkbart bättre kontakt med bettet och en mycket känslig kontakt med tyglarna. De innovativa KK ULTRA-betten använder sig av tungans känslighet som är lika känslig som människans. Tungan är ett mycket känsligt sinnesorgan som förstärker tyglarnas signaler i hästens mun. Vid förhållning ligger mittdelen på KK ULTRA helt stilla i munnen utan att klämma eller trycka mot gomen. De två yttre länkarna på munstycket rullar över tungan. Tack vare bettets nya position ökas beröringen på tungan avsevärt. Ryttarens tygelhjälper ger därmed mer precis och känslig kommunikation till hästens mun. KK ULTRA-betten ger en överlägsen, känslig kontakt mellan ryttare och häst. Du kommer omedelbart att känna en förbättrad bettkontakt när du byter till KK ULTRA. Det anatomiskt formade munstycket är extra behagligt för hästen och ökar smidigheten tack vare en känsligare kontakt med ryttaren.


Teknisk beskrivning:


Munstycke: Tredelat.Tjocklek: 14 mm.Ringdiameter: 55 mm.Ringtyp: Eggbett.


Produkt-ID: 304416

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Färg: