Köp hästutrustning från Christ nu | horze.se
Säkerheten först!
30 % rabatt på Horze ridhjälmar och säkerhetsvästar
null
Christ

Christ

Christ är ett tyskt, familjeägt företag med världsomfattande distribution. De har tillverkat högkvalitativa läder- och fårskinnsprodukter i över 50 år och har, sedan början av 90-talet, även en serie med medicinska fårskinnsprodukter. Deras eget garveri är ett av det modernaste i världen och har fått flera utnämningar av miljöorganisationer världen över för dess miljövänliga tillvägagångssett och utmärkta arbetsförhållanden.
84 artiklar
Köp Christ från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

Christ representerar fårskinn av hög kvalitet

År 1954 startades det familjeägda företaget Christ Lammfelle i Gondershausen, Tyskland. De började med tillverkning av läder- och lammskinnskläder för män och kvinnor. Under de senaste 60 åren har utbudet av Christ Lammfelle-produkter och antalet butiker ökat och omfattar nu fabriker i Tyskland, Uruguay och Filippinerna. Tysktillverkade Christ Lammfelle-produkter skapas av fårskinnsull av hög kvalitet, och är designade för att klara rejäla påfrestningar samtidigt med bibehållen form och mjukhet. Fårskinnets naturliga egenskaper ger schabrak och paddar med andasfunktion, vilka är nya alternativ till syntetiska material. Paddarna är lättskötta och kan maskintvättas. Den rena ullen är oblekt och tål upprepad användning och tvätt. Christ Lammfelle äger ett garveri för behandling av lammskinnsprodukterna i obearbetat tillstånd. I slutet av 1990-talet fick garveriet flera certifieringar och erkännanden från miljögrupper för sitt arbete att skydda miljön och tillhandahålla säkra, hälsosamma produkter. Produkter från Christ Lammfelle varar i flera år, och ser ut och känns som nya, även efter hundratals tvättar.

Fårskinnspaddar och sadelgjordar med fårskinn

Fårskinnsprodukter från Christ Lammfelle inkluderar också nos- och nackludd, som förhindrar skav och gör det mjukt och bekvämt för din häst. De rullade kanterna på halvpaddarna och dressyrpaddarna är gjorda av samma mjuka, naturliga fårskinn som de övriga paddarna i kollektionen. Nackskydd till ditt favoritträns är av lyxigt fårskinn och skyddar hästens känsliga nacke. Konturformad, fårskinnsfodrad sadelgjord är ett perfekt alternativ till traditionell lädersadelgjord. Varför inte prova ett mjukt fårskinnsöverdrag till din lädersadelgjord du redan använder? Barbackapad från Christ Lammfelle är skapad nästan helt av mjukt fårskinnsull och gör din barbackaridning bekväm och varm. Din häst kan njuta av en svettfri ridtur och ryggen förblir varm och skyddas av denna vackra fårskinnspad. En rykthandske av fårskinn och fleece är det ultimata verktyget i ryktlådan för att fullända ryktningen och få en glänsande hårrem.

Högsta kvalitetsstandarder för Christ fårskinnsprodukter

När du en gång har provat en fårskinnspad från Christ Lammfelle, förstår du varför dessa paddar har varit det främsta valet hos tyska ryttare år efter år. Det naturliga fårskinnet fungerar som skyddande lager med andasfunktion och ger mjukhet utan att bli bylsigt. Kvalitetsfårskinn orsakar inte allergier eller stör den naturliga balansen av eteriska oljor i hästens hud. Den mjuka ullen håller en skyddande barriär mellan hästens kropp och utrustningen för att säkerställa att hud och päls skyddas för optimal hälsa och komfort.

Förutom deras omfattande Horsedream-kollektion av hästprodukter, har Christ Lammfelle även produkter för hundar (Dogsdream). Christ Lammfelle-produkter är det naturliga valet för att matcha med dina favoriter av kvalitetsläderprodukter och gör dem till den mest bekväma och pålitliga utrustningen som din häst kan bära.