Upp till 20 % rabatt på din beställning
Christ
Christ

Christ

Christ är ett tyskt, familjeägt företag med världsomfattande distribution. De har tillverkat högkvalitativa läder- och fårskinnsprodukter i över 50 år och har, sedan början av 90-talet, även en serie med medicinska fårskinnsprodukter. Deras eget garveri är ett av det modernaste i världen och har fått flera utnämningar av miljöorganisationer världen över för dess miljövänliga tillvägagångssett och utmärkta arbetsförhållanden.
90 artiklar
Köp Christ från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

Christ – Werner Christ Horse

Christ har blivit Werner Christ Horse. Företaget vill på så sätt positionera sig på nytt i den alltmer globala världen och samtidigt skapa ett monument över företagets grundare. Sedan början av 1950-talet har det traditionella familjeföretaget varit känt för sin hållbara produktion av högkvalitativa fårskinnsprodukter. Tack vare årtionden av erfarenhet och expertis inom medicinsk garvning uppfyller Werner Christ Horse de högsta kvalitetskraven, och regenerativ är filosofin som genomsyrar hela produktionen. Företaget är extremt miljömedvetet, från den egna eukalyptusskogen och reningsverket till den CO2-neutrala förbränningsanläggningen för träflis för energiproduktion. Förutom fokus på hållbar produktion spelar även produkternas hållbarhet en viktig roll. Werner Christ tillverkar produkter för hästens och ryttarens komfort med största omsorg och uppmärksamhet på detaljer.

Fårskinn från Werner Christ Horse

De fårskinn som används i Christ-produkterna kommer från Chile, Argentina och Australien. Djuren hålls uteslutande utomhus på sina respektive platser, vilket ger den täta och mjuka pälsen som är karakteristisk för Christ fårskinn. Tack vare de högsta kvalitetsstandarderna vid valet av råskinn och de enskilda produktionsstegen lyckas Werner Christ producera högkvalitativa lammskinn för ridsporten. Produktens svaga gula färg beror på den medicinska garvningen med hjälp av det ekologiskt ofarliga garvningsmedlet Relugan. Denna garvningsmetod gör fårskinnen hudvänliga och mycket lätta att tvätta: även efter flera tvättar behålls alla fårskinnets egenskaper. Äkta fårskinn har en antibakteriell, fuktbalanserande, temperaturreglerande, andningsbar, rogivande, cirkulationsfrämjande och självrengörande effekt. Tack vare den speciella garvningsprocessen hos Christ är skinnen dessutom luktneutrala.

Rätt skötsel av dina fårskinnsprodukter från Werner Christ Horse

Fårskinnsprodukterna från Christ kan enkelt tvättas i tvättmaskinen (30° ylleprogram). Det är bäst att använda Werner Christ C7 tvättmedel för fårskinn, som är mycket ekonomiskt och miljövänligt. Ett vanligt mjukmedel för textilier stöder lädrets elasticitet. Efteråt kan du torka ditt fårskinn i torktumlaren vid upp till 40 °C för att hålla lädret mjukt och elastiskt. Naturligtvis kan du också lufttorka ditt fårskinn, men undvik direkt solljus och värmekällor i närheten. För att göra fårskinnet riktigt mjukt igen kan du kamma det med en fårskinnsborste efteråt.

Från fårskinns skydd till fårskinnssadlar - Werner Christ Horse produktsortiment

Werner Christ Horse tillverkar huvudsakligen produkter för hästar, men nu finns det också ett litet sortiment för hundar och ryttare. Tack vare de naturligt positiva egenskaperna hos äkta fårskinn ger den ultimata komforten för våra älskade fyrbenta vänner. Bland företagets mest populära och kända produkter finns förmodligen pälssadlar och fårskinns skydd. Men även nackskydd av fårskinn som förhindrar skav av tränset eller grimman samt ger tryckavlastning ingår i sortimentet. Mycket populära är också fårskinnsgjordar från Werner Christ Horse.

Werner Christ Horse fårskinnssadlar

Christ-fårskinnssadlar är så kallade bomlösa sadlar. Tack vare fårskinnet på undersidan kan de placeras direkt på hästens rygg utan ett schabrak. Fårskinnets antibakteriella, stötdämpande och svettabsorberande egenskaper på undersidan gör det till och med perfekt för direktkontakt med hästen. Om du ändå vill använda ett schabrak finns det schabrak som passar till respektive sadelmodell. Det integrerade fram- och bakvalvet på Christ Iberica Plus eller Cloud Special ger ryttaren betydligt mer stöd än på en vanlig barbackasadel, t.ex. Christ Fellsattel Basic. Andra modeller, till exempel Christ Fellsattel Premium Plus, har extra kuddar som också hjälper dig att få en stabilare sits.

Werner Christ Horse fårskinnspad

Fårskinnspaddar från Christ är också mycket populära. Även här är undersidan av äkta fårskinn, så att fårskinnspadden även kan användas under schabraket, dvs. direkt på hästens rygg. Christ fårskinnspad används inte bara på grund av fårskinnets egenskaper, utan också för att korrigera och dämpa minimala tryckpunkter i sadeln. (Varning: ett schabrak är inte en ersättning för en passande sadel).

Tillbehör av fårskinn från Werner Christ Horse

Särskilt under pälsbytet är många hästar särskilt känsliga områden. Området vid gjorden drabbas då lätt av skavsår. Med sadelgjordskydd av fårskinn från Christ blir din sadelgjord mjukt vadderad och din häst skyddas från friktion. Kontur- eller Moon-gjordarna med fårskinn från Christ är utrustade med armbågsutrymme som ger hästen extra rörelsefrihet. Ytterligare tillbehör från Christ är till exempel olika fårskinnsskydd för träns, grimmor eller förbyglar.