Kontrollera leveransstatus för din order här
Dressyrgjordar

Dressyrgjordar

Här hittar du rätt dressyrgjord för din häst och din sadel, oavsett om det är med lammskinn eller läder, upptäck vårt stora urval.
47 artiklar

Köp Dressyrgjordar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Dressyrgjordar från Horze är robusta och snygga.

De är speciellt formade och utformade för att användas med längre sadelgjordsremmar och är kortare än en traditionell sadelgjord. Dessa sadelgjordar är bekväma under ryttarens ben. Kvaliteten och komforten hos dessa dressyrsadelgjordar gör att hästen kan prestera på bästa sätt. Dessa sadelgjordar kan vara raka eller anatomiska, beroende på behov och personliga preferenser. Välj syntetiskt läder eller läder av hög kvalitet. Den robusta konstruktionen inkluderar spännen av rostfritt stål i båda ändarna. Vissa sadelgjordar har elastiska band för enklare justering och åtstramning.

Sadelgjordar för dressyr kombineras med dressyrsadlar med långa sadelgjordsremmar.

Horze dressyrsadelgjordar är skapade speciellt för de längre sadelgjordsremmarna i dressyrsadeln så att ingen obekvämhet känns under ryttarens ben och kontakten med hästens sida är obehindrad. Svart är det vanligaste färgvalet för att matcha det klassiska utseendet hos en traditionell dressyrsadel. Vissa dressyrgjordar från Horze har ett avtagbart foder medan andra har ringar för att fästa träningsredskap.

Korta sadelgjordar används för dressyrridning. De säkerställer att sadeln inte glider och är utformade för att undvika en obekväm tryckkänsla på hästens mage. De finns även med anatomisk design och fårskinnsfoder för extra komfort.

Det enda som kan hjälpa när en häst har problem med sadeltvång är mycket tålamod. Det är bättre att förhindra att det uppstår tryck och obehag från början än att träna bort det senare. Det utvecklas när hästen har obehagliga erfarenheter av att dra åt gjorden. Detta händer vanligtvis när gjorden dras åt för snabbt och för hårt. En första åtgärd är därför att dra åt gjorden långsamt i flera steg.

I dag behöver du inte längre nöja dig med en modell av rep med fårskinnsöverdrag. Numera tillverkas många olika varianter av sadelgjordar som är utformade för att göra det mer bekvämt för hästen att sadla med hjälp av lämplig vaddering. Det rör sig till exempel om lädergjordar med 10 mm tjock skumfyllning eller helt elastiska gjordar som består av flera lager med elastiskt material och ett gummiband. Sadelgjordar med förlängningar fördelar trycket över en större yta. Dessutom är de ofta vadderade med ett skummaterial eller fårskinn.