« Tillbaka / Häst / Bett / Eggbett

Sprenger Sprenger Pronamic Sensogan tvådelad med rörliga ringar, 14 mm

1.639,90 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
Vi firar med dig - 21 år med Horze!
Spara 21% på varumärket Horze &
Få 11% rabatt på nästan alla andra varumärken

+Var 21:a beställning gratis!
Kopiera koden: B-DAY
1000 kr är minsta orderbelopp. Kan inte kombineras med andra rabatter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Varje 21:a order vinner - maximalt återbetalningsbelopp är 2000 SEK. Mellanskillnader betalas inte ut. Alla inköp i Horze-appen eller onlinebutiken kommer att delta i tävlingen. Kundtjänst kommer att kontakta vinnarna efter kampanjens slut den 28/04/2024. Priserna kan inte överlåtas, återbetalas eller bytas ut mot kontanter eller andra priser.
Färg: Silver
Silver Sprenger Pronamic Sensogan tvådelad med rörliga ringar, 14 mm
Storleksguide
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Tillbaka

När det gäller att mäta bett mäter man alltid munstyckets längd från insidan av den ena bettringen till insidan av den andra. Se till att bettet är rakt vid mätning. Bettets tjocklek mäts alltid precis på insidan av en bettring. Då bettet ligger i munnen får det vara ett mellanrum på max 5mm (¼") mellan mungipan och bettringen. 

Horze logo
Frakt av Horze
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 790 kr
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Sprengers senaste bett är utvecklat av Heiko Schmidt-Sentek i samarbete med Jessica von Bredow-Werndl och Benjamin Werndl. Pronamic-betten är anatomiskt böjda tvådelade bett som har en framåtriktad utsväng port. De här betten uppmuntrar hästar på en avancerad träningsnivå att föra sig själva och att gå fram till handen/bettet samtidigt som de håller sig högt och är böjda i nacken. Alla Pronamic-bett är tillverkade av det högkvalitativa och toxikologiskt testade bettmaterialet Sensogan. Dessa bett rekommenderas för hästar som har genomfört de grundläggande träningsnivåerna på ett korrekt och välfungerande sätt. Jämfört med vanliga anatomiskt böjda modeller avlastar Pronamic-betten de nedre skänklarna, vilket gör dem särskilt lämpliga för känsliga hästar eller för hästar med tunn/smal tunga. När det gäller hoppning är Pronamic-bettena särskilt effektiva för hästar som drar energiskt mot hindret och har en tendens att spänna nacken. Tack vare bettets speciella form har ryttaren ett effektivare inflytande utan att det behöver bli för starkt. Detta kan förhindra överreaktioner, t.ex. att man slår med huvudet eller undviker bettet, och förbättrar harmonin mellan ryttare och häst.

Egenskaper:

  • Tvådelat
  • Anatomiskt och ergonomiskt anpassad
  • Rekommenderas för hästar som håller på att utvecklas i sin träning
  • Uppmuntrar hästarna att lyssna till handen
  • Effektivt för hästar som spänner sig i nacken
  • Passar även känsliga hästar och de med en tunnare tunga

Teknisk beskrivning:

Tjocklek: 14 mm Ringens diameter: 70 mm Sensogan, och ringar av rostfritt stål.

Produkt-ID: 341306

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Färg: