Spara upp till 50 % på massor av produkter
Eksemtäcken

Eksemtäcken

Eksemtäcken ger lindring om din häst lider av sommareksem. Horze har eksemtäcken i olika utföranden, med halstäcke och eksemmask ger du ett heltäckande skydd samtidigt som din häst får en trevlig sommar.
10 artiklar
Relevanta artiklar:
Sommareksem behandling och symptom
03. maj 03. maj 2021 / Guide / 2 Minuter
Sommareksem behandling och symptom
Läs mer
När behöver hästen ett täcke och varför?
18. februari 18. februari 2020 / Guide / 3 Minuter
När behöver hästen ett täcke och varför?
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Eksemtäcken på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Lindring för hästar med eksem

Sommareksem hos hästar är en ökänd och fruktad sjukdom. Denna allergi utlöses bland annat av knott på grund av hästens känslighet för ett visst protein i svidknottens saliv. När den sommareksemet väl har uppstått är det bråttom att agera för att göra de myggfyllda sommarmånaderna så behagliga som möjligt för dig och din häst.

Helhetsskydd med eksemtäcken Horze eksemtäcke ger ett komplett skydd från svans till nos tack vare den matchande halstäcket och eksem-masken som skyddar hästens huvud. Du får maximalt skydd med magplattan, som förhindrar att din häst blir biten underifrån. Samtidigt är materialet lätt och andningsbart, så att din häst kan fortsätta att tillbringa trevliga timmar i hagen utan att begränsas i sina rörelser eller svettas.

Ta en titt på våra eksemfiltar och ta farväl av de irriterande insekterna.

Den snabbaste och mest effektiva hjälpen för en häst som lider av eksem är ett eksemtäcke. Det är bäst att kombinera med ett halstäcke och med en mask för eksem. Då är hästens kropp, hals och huvud skyddade från insekter. Det är dessa insekter som utlöser eksemet. Dessutom kan du spraya din häst med en insektsspray. Du måste dock se till att hästens hud inte irriteras ytterligare av sprayen. Om möjligt bör hästar med eksem inte gå på bete på ängar i närheten av vattendrag, dammar eller sjöar, och de bör inte heller gå på bete i skymningen. På dessa platser eller vid denna tid på dygnet flyger det speciellt många insekter.

Tyvärr inser du oftast ganska sent att din häst lider av eksem. Sommareksem är en allergisk reaktion på hästens hud från bett av svidkott. Dessa insekter avger ett ämne som hämmar blodkoagulationen och kan leda till denna allergiska reaktion. Du kommer inte att se den första rodnaden och knölarna under pälsen. Du märker oftast att din häst är mycket rastlös, ofta slår i huvudet eller försöker bita sig själv på vissa ställen. Slutligen kliar och gnuggar hen sig ofta, tappar håret och får kala fläckar som så småningom blir till infekterade sår. Ett eksemtäcke kan skydda mot insektsbett och dessutom hjälper allt som kyler och minskar klådan din häst i den här situationen.