Electrolyte Balance, 800 g

319,00 kr
Priset inkluderar moms
1 kg (398,75 kr / kg)
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
One size
Partnerprodukt
Beräkna 5 dagar extra leveranstid.
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 690 kr
Gratis Retur
100 Dagars Returrätt

Beskrivning

En smaklig blandning av elekrolyter och snabbabsorberande vitaminer som ger en positiv effekt på återhämtningsförmågan.

Användningsområde

När hästen svettas förlorar den en stor mängd elektrolyter och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion. Då hästens svett är hyperton är förlust av vätska och elektrolyter stora orsaker till trötthet och utmattning under tävling. Som konsekvens av elektrolytförlust kan hästens uthållighet och prestationsförmåga sjunka. Naturlig återhämtning av balansen för mineraler/elektrolyter/vitaminer tar tid och om förlusten av elektrolyter på grund av svettning är extra stor måste den kompenseras. Bruk av Cavalor Electrolyte Balance efter en situation med stor elektrolyt- och mineralförlust på grund av svettning (transport, hetta, ansträngning) håller hästen i form under längre perioder, gör att den återhämtar sig snabbare och bättre tål längre perioder av intensiv träning, tävling och transport.

Produktsammansättning och säkerhet

Cavalor Electrolyte Balance är ett kosttillskott som kompletterar dessa förluster. Det innehåller en antal nödvändiga elektrolyter (inkl natrium, kalium, klorid, magnesium och kalcium) samt viktiga B-vitaminer. Övriga ingredienser inkluderar nödvändiga aminosyror och socker (dextros) som ger energi och främjar absorptionen av elektrolyter.

Dosering

45 g blandat med fodret eller utspätt i drickvattnet per djur per dag. Rekommenderat bruk: direkt efter svettning. Alltid med fri tillgång till rent drickvatten. Maximal dos: 100 g per djur per dag.

Tips: Ge din häst 45 g Cavalor Electrolyte Balance och 500 g extruderat foder med 100 g dextros inom 30 minuter efter hård ansträngning för optimal återhämtning och en häst i form följande dag.

Förpackning

800 g

FAQ

Är det någon skillnad på ett elektrolyttillskott i flytande form och ett i pulverform?

Nej, men ibland kan det vara mer praktiskt att ge hästen tillskottet i flytande form istället för i pulverform.

Varför ska jag välja en elektrolytlösning framför en vanlig saltsten?

En balanserad elektrolytblandning innehåller en mängd olika elektrolyter och näringsämnen som förloras vid svettning medan en saltsten endast ersätter natrium- och kloridförluster.

Bör jag ge Electrolytes före eller efter ansträngning?

Till skillnad från många andra näringsämnen förvarar kroppen vätska och elektrolyter endast i magen och tarmkanalen. Allt överskott töms ut via urinen. Därför ger det ingen stor effekt om man ger hästen elektrolyter innan ansträngning. Emellertid kan brist förhindras genom att ersätta de som är förlorade (under eller efter ansträngning). Trots att det inte hjälper att ge elektrolyter innan ansträngning kan det vara fördelaktigt att ge elektrolyter endast några timmar innan tävling.

Produkt-ID: 25426

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.