Engelska träns

Engelska träns

Träns finns i olika stilar och utföranden för alla discipliner. Välj bland vårt breda utbud av träns för dressyr, tävling, hoppning och vardags träning.
93 artiklar
Relevanta artiklar:
Vilken nosgrimma är bäst för min häst?
16. mars 16. mars 2020 / Produkttips / 3 Minuter
Vilken nosgrimma är bäst för min häst?
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Engelska träns på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Engelska träns en klassiker

Engelska träns är tillverkade i kvalitetsläder och kan även inkludera alternativet hackamore för bettlös träning.Engelska träns har en klassisk stil av utmärkt hantverk. De många valmöjligheterna av pannband, nosgrimmor och tyglar gör det möjligt för ryttaren att själv komponera det perfekta tränset för sin hästs behov. Välj mellan klassiskt flätade lädertyglar eller släta, mjuka lädertyglar för bruk med ett stort urval av bett. För bettlös ridning kan ett traditionellt hackamore vara aktuellt för känsliga hästar.

Alternativen är många hos Horze, så det handlar snarare om ryttarens smak än brist på alternativ när det gäller att hitta det perfekta engelska tränset.

Bläddra bland det breda urvalet och låt dig inspireras.

Vilken träns som är den bästa lösningen för dig och din häst beror på vilken disciplin du rider. För dressyr rekommenderas remont och engelska träns. Det engelska tränset finns också som en "kombi" träns med en säkerhetsrem. Även hoppryttare kan använda dessa två varianter, men föredrar ofta det Pullar- eller det engelska tränset med en säkerhetsrem. Alla tre modellerna kan användas med olika bett.

Micklem-tränset är en ny modell som är utformad för att ta större hänsyn till hästens anatomi. Sedan finns det bettlösa tränsar, som till exempel Hackamore. Westernryttare har sina egna, ofta bettlösa träns.

För unga hästar är det till en början ovant och irriterande att ha ett bett i munnen. Därför är bettlösa träns mycket bra för unga hästar. Westernryttare använder ofta en sidepull eller lindy för detta ändamål. Båda är bettlösa träns som ser ut som grimmor och vilar på hästens nosrygg. Även de som vill rida i klassisk engelsk stil kan träna en ung häst med en bettlös träns. Det finns till exempel det bettlösa tränset som uppfanns av en amerikansk veterinär.

Detta är inte bara för att skydda hästens känsliga mun, utan också för att de ska kunna andas obehindrat. Problem med andning kan orsaka av ett ökat salivflöde när hästen tar i munnen med ett bett. Om du vill använda ett bett är en träns med remont- eller engelskt- träns i kombination med ett tränsbett eller ett eggbett ett bra val. Inget av dem får dock vara för tunt. Ju tunnare bett, desto starkare blir effekten i hästens mun.

Ett Micklem träns är ett träns som designades av William Micklem för företaget Horseware. Hans mål var att ta bättre hänsyn till hästens anatomi. Tack vare det speciella utförandet undviker detta träns att trycka på de särskilt känsliga områdena på huvudet. Dessa är halsen, nosbenet, över- och underkäken, tungan och mungipan samt ansiktsnerverna.

Micklem-tränset finns i två versioner: "Multi Bridle" och "Competition". "Multi Bridle" kan användas med eller utan bett. Med hjälp av tillbehören kan "Multi Bridle" även användas som ett cavesson träns. Dessutom kan ett kompletterande mun- och tungskydd monteras. Detta är dock inte möjligt med "Competition"-versionen, eftersom det inte är tillåtet för tävlingar. Båda versionerna kan användas som vanliga träns och är då godkända för alla typer av tävlingar.

Många hästar tycker att Micklem tränsen är bekvämare än de traditionella versionerna. De är lugnare och reagerar bättre på ryttarens signaler.

Det borde vara lätt för varje ryttare att anpassa ett engelsk träns eller snarare en engelsk nosgrimma. Men ibland fästs nosgrimman för hårt, vilket kan orsaka smärta för din häst. Om du justerar ditt träns på rätt sätt ska det sitta tätt två fingerbredder under kindbenet och vara tillräckligt löst för att du lätt ska kunna få under två fingrar bredvid varandra.

Käkremmen ska vara tillräckligt lös så en uträckt hand eller en knytnäve ska få plats mellan hästens käftgrop och käkremmen Käkremmem ska sitta ordentligt och smidigt. Om den är för lös kan den glida ner eller förlora sin effekt. Om det sitter för hårt kommer det att vara mycket obekvämt för hästen och orsaka problem. Om du monterar din engelska träns på rätt sätt kommer den att stödja dig och din hästs kommunikation.