eQuick
eQuick

eQuick

3 artiklar
eQuick Aero-Magneto Stable Boots, Rear
RRP -21%

eQuick Aero-Magneto Stable Boots, Rear

1.890,00 kr
RRP: 2.390,00 kr
(3)
eQuick Aero-Magneto Stable Boots, Front
RRP -33%

eQuick Aero-Magneto Stable Boots, Front

1.590,00 kr
RRP: 2.390,00 kr
(1)
eQuick eShock Rear Lamb
RRP -36%

eQuick eShock Rear Lamb

1.090,00 kr
RRP: 1.690,00 kr
Finns tillgänglig
Köp eQuick från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

eQuick – Varumärkets historia och motivation

Efter många års erfarenhet av teknisk sportutrustning, även för andra viktiga varumärken inom ridsporten, grundade Nicola Garbossa eQuick under de senaste åren med målet att erbjuda något nytt och innovativt. Först och främst är det förstås sportpartnerhästen. Den omfattande erfarenheten kring hästar och kunskapen om material hjälper eQuick att testa allting i stor utsträckning för att kunna erbjuda kunden en perfekt slutprodukt. Dag efter dag letar eQuick entusiastiskt efter sätt att förbättra sig för att garantera bästa möjliga skydd för din häst. Nya material testas och innovativa idéer utvecklas.

Det perfekta skyddet för din häst: sadelgjordar, klockboots och benskydd från eQuick.

Det italienska företaget har lagt ett särskilt fokus på hoppning. Benskydd, klockboots och eQuick-sadelgjordar är viktiga för att ge skydd, särskilt vid högre hinder eller hästar med skor. De flesta benskydd och boots uppfyller FEI:s nuvarande krav och är godkända för tävlingar. Alla produkter är tillverkade av material av hög kvalitet och hållbarhet. Den anatomiskt formade skyddets utformning omsluter senan och skyddar mot skador samtidigt som den ger maximal komfort. Ytterskalet är förstärkt med TPU. Kantad med tvättbar Lycra som förhindrar skavsår och tryckpunkter, och med kardborre- eller elastiska fästanordningar är det enkelt att justera dem. Dessutom säkerställer ett speciellt rotationssystem att hästens ben inte blockeras vid hoppning. Sadelgjordar med magplatta från eQuick är särskilt robusta och samtidigt extremt flexibla och lätta. På så sätt skyddar de hästens mage från skador utan att begränsa. Tack vare D-ringen eller karbinhaken kan förbyglar, martingaler eller andra hjälptyglar fästas snabbt och enkelt. Även om fokus ligger på hoppning har eQuick designat några dressyrskydd och även korta sadelgjordar. Benskydd med magnetfält för terapisyften utgör en annan del av sortimentet.

Vad är det som är unikt med eQuick?

eShock-serien med det patenterade eFluidGel-systemet har en speciell inbyggd luftbubbla i skalet som avsevärt minskar belastningen på hästens ben genom luft- och gelkompression och dess förmåga att absorbera stötar. NoKill-linjen av sadelgjordar, benskydd och senskydd är vadderade med syntetiskt fårskinn för extra komfort. Till skillnad från äkta fårskinn är produkterna lättare att sköta, det är bara att tvätta dem i tvättmaskinen på 30° och sedan låta dem torka - de kommer att se ut som nya igen, och materialet förblir mjukt och behåller sin färg.