Fårskinnspaddar

Fårskinnspaddar

Fårskinnspadd eller schabrak med fårskinn, har fårskinn som täcker hela undersidan av schabraket och padden eller är begränsad till manken och området runt bossorna. Du kan också hitta schabrak med fårskinnsinlägg för att ge optimal vaddering i vissa områden.
53 artiklar
Relevanta artiklar:
Behöver min häst ett schabrak?
01. februari 01. februari 2020 / Produkttips / 3 Minuter
Behöver min häst ett schabrak?
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Fårskinnspaddar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Naturligt fårskinn

Om du letar efter ett alternativ till syntetiska tyger eller läder är fårskinnsschabrak eller en fårskinnspad ett bra val. Fårpälsen bildar luftkuddar på ett naturligt sätt och kan på så sätt balansera sadelpositionen på ett bra sätt.

Skyddande fårskinn

Om du vill skydda hästens manke eller förhindra skav är ett mjukt fårskinnsschabrak, en fårskinnspad eller vojlockar med fårskinn idealiska. Vi har schabrak av vanliga tyger eller tygblandningar som är försedda med fårskinn på fram- och/eller baksidan eller till och med längs hela undersidan eller fållen. Det gör dem mjuka och bekväma när de till exempel vilar mot hästens manke.

Förutom fårskinnsschabrak och fårskinnspads från Horze har vi ett stort utbud från andra populära märken som Christ och Kavalkade.

Att använda ett fårskinnspad eller inte under sadeln är först och främst en smaksak, liksom alla andra paddar har fårskinn en tryckfördelande och stötdämpande effekt. Det sägs också att det tjocka, naturliga materialet i fårskinnet kan fördela belastning bättre och absorbera stötar bättre än sadelunderlag av andra material. Fårskinnspaddar har en annan stor fördel, men bara om det är äkta fårskinns av hög kvalitet, det garanterar att fukt från svett transporteras bort på ett mycket bra sätt, studier visar också att hästen inte svettas mer med ett fårskinnsschabrak än utan. En fårskinnspad under sadeln, eller till och med under ett vanligt schabrak, är ett bra val för att öka hästens komfort när du rider.