Fleecetäcke och svettäcke

Fleecetäcke och svettäcke

De mångsidiga svettäckena bör inte saknas i något sadelkammare, oavsett om det är för när du rider, efter träningen eller för att kasta över din häst en kort stund för att torka av den snabbare. Bläddra bland våra mysiga ulltäcken och praktiska fleecetäcken och hitta täcket som passar perfekt till din häst.

139 artiklar

Köp Fleecetäcke och svettäcke på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Svetttäcken förebygger förkylningar

Den förmodligen viktigaste funktionen hos ett svettäcke är att hjälpa din häst att svalka sig efter hård träning, eftersom varken tid eller väderförhållandena alltid tillåter dig att rida din häst tillräckligt länge för att du ska kunna ta med den tillbaka till stallet utan att den får några hälsokonsekvenser. Framför allt det känsliga njurområdet ska alltid vara torrt efter träningen och innan du tar hästen tillbaka till stallet. Detta gäller särskilt på vintern, när det i allmänhet är mycket kallt, eller när det drar i hästarnas stall, för då kan de lätt bli förkylda. På det hela taget gör svetttäcket det lättare för din häst att "svettas ut", eftersom de smart utvecklade funktionella materialen absorberar den fukt som frigörs av kroppen och transporterar bort den, så att pälsen torkar snabbare.

Storlek, färger och egenskaper

Som du vet från vårt sortiment är utbudet av svetttäcken, ulltäcken och fleecetäcken otroligt stort. Från täcken i ponnystorlek upp till 165 cm längd, hos oss kan du hitta täcken som passar alla hästar. Med kragar, kryssgjordar, dubbla knäppningar på bringan, mesh, bogsprund, halstäcke, vadderad manke - beroende på om du vill leda din häst med sitt svetttäcke en kort stund eller om du vill ha på den i stallet så hittar du rätt täcke hos Horze. Materialen är också mångsidiga, olika tyger som ull eller fleece som absorberar fukt snabbare eller mindre snabbt, lagrar den eller släpper ut den direkt, har en extra kylande eller värmande effekt, det finns inga gränser för de olika funktionerna, du kan hitta ett täcke som uppfyller alla dina önskemål. Naturligtvis hittar du också de senaste trendiga färgerna, så att du kan välja ett ulltäcke eller fleecetäcke som matchar din grimma eller till och med dina ridbyxor. Se dig omkring och låt dig inspireras. Vi erbjuder även fleecetäcken och ulltäcke från andra välkända märken som Eskadron, Back on Track, Kentucky och många fler.

De klassiska svetttäckena är tillverkade av fleece. Detta har flera fördelar. Du kan enkelt tvätta fleecetäcket i maskinen. Ett tunt fleecetäcke är inte heller så varmt att hästen börjar svettas under den. Det är ju meningen att hästen ska sluta svettas efter träning eller ritt. Filten absorberar hästens svett och transporterar det utåt. Täcket ska därför kännas torrt på insidan.

Det finns också svettfiltar av ull. Dessa är dock lämpligare som transportfiltar, eftersom de snabbt blir varma och bör endast tvättas på låg temperatur.

Ett inte alltför tjockt fleecetäcke är robust, lätt att tvätta och uppfyller alla krav på ett bra svetttäcke. Om du också vill använda den som en transportfilt är ett avtagbart halstäcke mycket användbart, då är din häst skyddad mot drag i transporten.

Om hästen ska stå i stallet med t under en längre tid är det bra använda en gjord som t.ex. en kryssgjord. Detta är dock inte så lämpligt om du vill rida hästen torr med täcket. En separat gjord är en bra lösning här, som du bara tar på om hästen ska lämnas utan tillsyn i täcket under en längre tid.

Det här täcket är främst avsett att skydda din häst från drag och kyla när den svettas efter ritt eller longering. Om hästen svettas så mycket efter träning att den behöver ett svetttäcke beror på hur intensivt träningen är. Om du bara rider långsamt genom skogen är ett svetttäcke vanligtvis inte nödvändig.

Efter en intensiv hopp- eller dressyrträning är det dock nödvändigt. På vintern svettas oklippta hästar lätt. Du bör alltid ta på en svettfilt efter träning. Du kan också lägga täcket på din häst hela tiden på hösten för att förhindra att den får en tjock vinterpäls. Den kan också fungera bra som transporttäcke, åtminstone från vår till höst. Ett svetttäcke värmer också om din häst är sjuk och skyddar den från drag.

Om täcket används för att ”svetta av” hästen ska det att sitta kvar tills den slutar svettas. Med ett bra svetttäcke ska hästens svett transporteras utåt och det ska synas som små droppar på täckets ovansida. Det tar olika lång tid för varje häst, det beror också på intensiteten av träningen och tjockleken på pälsen. Du kan kontrollera detta då och då genom att lägga handen mellan filten och hästens rygg.

Om du vill minska tillväxten av vinterpälsen med hjälp av ett svetttäcke ska hästen ha det på dag och natt från och med oktober. Naturligtvis inte under träning. På så sätt förhindrar du att din häst fryser och undertrycker tillväxtimpulsen för vinterpälsen. För detta ändamål bör täcket inte bara ha en bra knäppning på bringan, utan även kryssgjord på magen.