Flughuvor & flugpannband

Flughuvor & flugpannband

Fluguvor och flugpannband skyddar hästens känsliga huvudområde mot bitande och irriterande insekter.
67 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Flughuvor & flugpannband på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Flughuvor eller flugpannband för att skydda din häst.

Att rida eller bara gå till paddocken är knappast tänkbart från vår till höst utan att skydda din häst eller ponny mot de obehagliga insekterna. Särskilt huvudområdet - näsborrar, öron och framför allt ögon - på din häst eller ponny är mycket känsligt och bör skyddas med en flughuva eller flugpannband.

Flughuva eller flugpannband, vilken är bäst för din häst?

Vilket skydd mot insekter du väljer beror på din smak, din häst och omständigheterna. För vissa hästar räcker det helt och hållet med flugpannband, som vanligtvis kan fästas vid grimman med kardborreband eller remmar, medan vissa hästar inte kan använda en flughuva alls - eller tvärtom. I det breda utbudet av flughuvor från Horze hittar du definitivt det du söker.

Flughuvor ger ett mer omfattande skydd än flugpannbanden, de har vanligtvis en integrerad öronhuva och når precis till näsborrarna, de är tillverkade av finmaskigt nät med tyginsatser och är därför nästan omöjliga för insekter att tränga igenom. Flugpannbanden hänger ganska löst i ansiktet och skrämmer genom rörelse bort de aggressiva insekterna från hästens näsa och ögon, men de skyddar inte öronen.

Horze kompletterar hela din look - även när du bekämpar insekter.

Här hittar du både flugpannband och flughuvor som passar till din grimma, dina hästtäcken eller dina benskydd, så att din häst eller ponny fortsätter att se bra ut även under insektssäsongen. Dessutom hittar du flugskydd i olika storlekar och former i Horze-sortimentet, så det finns alltid något som passar din häst eller ponny.

När det gäller flugmedel för hästar har du i princip möjlighet att välja mellan produkter med rent naturliga ingredienser och produkter som innehåller kemiska ämnen. Alternativt kan du också göra ett flugmedel för din häst själv. Många av flugsprayerna sprutas på. En del hästar blir nervösa av sprayens väsande ljud. I det här fallet bör du hellre använda en lotion för att gnugga in den. Vissa medel mot hästflugor lämpar sig också för båda typerna av användning. Ikaridin är också mycket effektivt mot insekter och är hudvänligt.

Det är varken särskilt svårt eller dyrt att göra ett flugmedel för din häst själv. Men eftersom sprayen luktar starkt under tillverkningen är det bättre att blanda och förvara den i stallet eller i trädgården. Det finns flera sätt att blanda insektsmedel till en effektiv spray. Du kan till exempel blanda en liter äppelcidervinäger med en liter svart te, saften från en citron, två vitlöksklyftor hackade i små bitar, några kryddnejlikor och en liten flaska tea tree-olja i en 5 liters hink. Fyll sedan hinken med vatten. Låt blandningen dra i två, eller bättre tre dagar. Din flugspray som är tillverkad av naturliga råvaror är klar. Effekten på hästen avtar dock cirka 30 minuter efter du har sprayat den.

Flugspray för hästar som inte innehåller alkohol är bättre för djur med känslig hud. Effekten är också mer långvarig, eftersom alkoholen försvinner relativt snabbt efter sprayningen. Flugspray för hästar som innehåller eteriska oljor är bättre för djurets päls. Alla flugsprayer är inte effektiva mot alla insekter. Alla produkter på marknaden skrämmer säkert bort flugor, men inte nödvändigtvis hästflugor, myggor och fästingar. Flygspray för hästar som innehåller kemikalier kan ha en "kemisk" lukt som är obehaglig för människor. Därför bör du testa om du kan hantera lukten. Det finns också effektiva flugsprayer för hästar som är tillverkade av rent naturliga ingredienser, t.ex. Mattram, citronella eller geraniol.