Köp flugmask för häst & ponny nu | horze.se
Allt för flugsäsongen
Upptäck vår anti-flug kollektion från Horze
Flughuvor & flugpannband

Flughuvor & flugpannband

Flugmask och flugpannband skyddar hästens känsliga huvudområde mot bitande och irriterande insekter.
62 artiklar

Vanliga frågor om Flughuvor & flugpannband

När det gäller flugmedel för hästar har du i princip möjlighet att välja mellan produkter med rent naturliga ingredienser och produkter som innehåller kemiska ämnen. Alternativt kan du också göra ett flugmedel för din häst själv. Många av flugsprayerna sprutas på. En del hästar blir nervösa av sprayens väsande ljud. I det här fallet bör du hellre använda en lotion för att gnugga in den. Vissa medel mot hästflugor lämpar sig också för båda typerna av användning. Ikaridin är också mycket effektivt mot insekter och är hudvänligt.

Det är varken särskilt svårt eller dyrt att göra ett flugmedel för din häst själv. Men eftersom sprayen luktar starkt under tillverkningen är det bättre att blanda och förvara den i stallet eller i trädgården. Det finns flera sätt att blanda insektsmedel till en effektiv spray. Du kan till exempel blanda en liter äppelcidervinäger med en liter svart te, saften från en citron, två vitlöksklyftor hackade i små bitar, några kryddnejlikor och en liten flaska tea tree-olja i en 5 liters hink. Fyll sedan hinken med vatten. Låt blandningen dra i två, eller bättre tre dagar. Din flugspray som är tillverkad av naturliga råvaror är klar. Effekten på hästen avtar dock cirka 30 minuter efter du har sprayat den.

Flugspray för hästar som inte innehåller alkohol är bättre för djur med känslig hud. Effekten är också mer långvarig, eftersom alkoholen försvinner relativt snabbt efter sprayningen. Flugspray för hästar som innehåller eteriska oljor är bättre för djurets päls. Alla flugsprayer är inte effektiva mot alla insekter. Alla produkter på marknaden skrämmer säkert bort flugor, men inte nödvändigtvis hästflugor, myggor och fästingar. Flygspray för hästar som innehåller kemikalier kan ha en "kemisk" lukt som är obehaglig för människor. Därför bör du testa om du kan hantera lukten. Det finns också effektiva flugsprayer för hästar som är tillverkade av rent naturliga ingredienser, t.ex. Mattram, citronella eller geraniol.

Köp Flughuvor & flugpannband på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Flughuvor & flugpannband på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning