« Tillbaka / Häst / Bett / Fullcheekbett

Sprenger Sprenger Dynamic RS Fullcheek SN. tvådelat Sensogan 16 mm

2.195,40 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
( 1 )

Köp din påskpresent - Spara 15% från 800kr och 20% från 1200kr

Shoppa nu

Kopiera koden: EASTER
Köp för 800kr och få 15 rabatt. Köp för 1200kr och få 20% rabatt. Kan inte kombineras med andra rabatter. Om du har en orderrabatt (t ex en rabattkupong värd 50 kr) kommer rabatten fördelas på alla produkter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Gäller t o m 07.04.2024.
Färg: Ej specificerat
Ej specificerat Sprenger Dynamic RS Fullcheek SN. tvådelat Sensogan 16 mm
Storleksguide
Storlek A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Tillbaka

När det gäller att mäta bett mäter man alltid munstyckets längd från insidan av den ena bettringen till insidan av den andra. Se till att bettet är rakt vid mätning. Bettets tjocklek mäts alltid precis på insidan av en bettring. Då bettet ligger i munnen får det vara ett mellanrum på max 5mm (¼") mellan mungipan och bettringen. 

Horze logo
Frakt av Horze
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 790 kr
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Det här bettet ligger stilla i hästens mun då skänklarna hindrar bettet från att glida i munnen. Det trycker inte obehagligt mot tänderna baktill i munnen.Munstycket ligger korrekt mitt på tungan så att tygelhjäperna fungerar perfekt med hästens mun. Skänklarna underlättar hjälperna att svänga höger och vänster, och därför särskilt bra till unghästar. Det milda trycket mot huvudets utsida när hästens svänger, stöder ryttarens hjälper och gör det lättare för hästen att förstå när det är dags att svänga.Övre delen av skänklarna är böjda utåt från hästen för att förhindra obehagligt tryck mot käkarna.Detta är den tvådelade versionen av de populära tredelade Dynamic RS-betten.Det ergonomiskt utformade munstycket ger en snabb och balanserad effekt på tungan. I jämförelse med konventionella tvådelade bett, ger Dynamic RS-betten ett jämnt tryck över hela tungan. Dynamic RS-betten förbättrar kontakten mellan häst och ryttare. Perfekt för hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med bettet, och svarar därför dåligt på signalerna från tredelade bett.Eggbettversionen av det här bettet uppmuntrar hästen att acceptera bettet och ryttarens kontakt utöver de fördelar som nämnts ovan. Munstycket förblir i ett centralt läge för att rikta ett lätt tryck på tungan.

Teknisk beskrivning:

Munstycke: Tvådelat.Tjocklek: 16 mm.Ringdiameter: 50 mm.Ringtyp: Fullcheek.

Produkt-ID: 300685

Läs recensioner:

Färg: