Flash Sale! Spara 13 % på hela din order *
Använd kod: FLASHSALE
Kopiera
Kopierades till klippbordet
* Kampanjinfo
Horze Guide

Att vara förberedd: Nödsituationer


Hästar är oberäkneliga och kan råka ut för vad som helst. Man undrar ofta hur de har lyckats skada sig utan något farligt föremål i närheten att skada sig på som t ex en spik som sticker ut, en nedfallen planka eller något att snubbla på. Här följer lite tips på hur man kan vara förberedd om hästen skulle råka skada sig allvarligt.

  • Först och främst är det bra att ha veterinärens nummer bredvid telefonen i stallet eller huset och sparat på mobilen för säkerhets skull.
  • Ta reda på numret till närmaste akutmottagning och/eller ta reda på vägen till akuten om en av dina elever och/eller klienter skadar sig. Kom ihåg att även undersöka hästen för att försäkra dig om att den är oskadd.
  • Rådgör med din veterinär vem han/hon rekommenderar att kontakta om veterinären själv inte kan komma när du behöver.
  • Det är viktigt att utföra regelbundna kontroller av transporten så att den kan användas när som helst. Det är även bra att ha tillgång till en reservtransport om den du vanligtvis använder skulle råka vara upptagen.
  • Skriv en lista av vänner, grannar eller familjemedlemmar som kan hjälpa dig i nödsituationer. Ha även alla viktiga telefonnummer lättillgängliga vid telefonen om du inte befinner dig på plats när olyckan sker så att andra vet vart de ska ringa.
  • Ha en välutrustad första hjälpen-låda på en plats där alla kommer åt den om något skulle hända. Detta är några viktiga saker som bör finnas i en första hjälpen-låda:

Att vara förberedd på en nödsituation är viktigt både för människa och häst. Olyckor sker, men riskerna kan reduceras genom att avlägsna föremål i omgivningen som ökar skaderisken.