Kontrollera leveransstatus för din order här
Varm design för kalla dagar
Hackamores

Hackamores

Ett hackamore ger kontroll utan bruk av ett traditionellt bett. Hackamoret kontrollerar hästen genom tryck på nosrygg och kinder och stör därmed inte hästens mun.
6 artiklar

Köp Hackamores på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Bettlöst träns med hackamore

Hackamores ger kontroll utan användning av de traditionella betten. När du använder ett Hackamore-träns ger tryck på näsan och underkäken för att kunna kontrollera hästen utan att använda bett som kan orsaka störningar i hästens mun. Den ska användas med försiktighet för att inte skada hästens känsliga nosrygg.

Hos Horze hittar du hackamores från populära märken som Sprenger och Kavalkade. Upptäck vårt stora urval nu.

Hackamore hör till de bettlösa tränsen. Den verkar på hästens nosrygg. Den består av en nosgrimma med en vadderad metalldel, metallspännen - skänklarna - och ett hakband. Tyglarna är fastspända i skänklarna. Den har en stark effekt på nosryggen. Detta kan lätt orsaka smärta och allvarliga skador om ryttaren är för grov eller klumpig. Nosgrimman måste vila på hästens nosrygg, inte på näsbenet under. Den senare är mycket tunt och kan i värsta fall brytas. Om nosgrimman sitter för lågt kan du också hindra hästen från att andas. Av samma anledning ska hakremmen placeras så högt som möjligt på underkäken, inte direkt på hakan.

För att se till att det här bettlösa tränset inte sitter för hårt, bör det finnas ett tillräckligt utrymme att få plats med en finger mellan remmarna och hästens huvud.

Den kaliforniska versionen är också ett bettlöst träns och mycket populär bland westernryttare. Den kallas ofta för bosal, även om det egentligen bara är namnet på nosdelen på denna träns. Bosal är tillverkad av flätad rawhide läder. Den anpassar sig till hästens huvudform med hjälp av hästens kroppsvärme. På höger och vänster sida av bosalen finns "nosknapparna". Där fästs kindstyckena som leder till halsen. Från ”knapparna” löper något tunnare snören under hakan. Tyglarna är fästade på den nedre delen av nosgrimman. De kallas också Mercante. Dessa reptyglar var ursprungligen gjorda av tagel. Idag används ofta nylon för detta ändamål.