Upp till 20 % rabatt på din beställning
Hästfoder

Hästfoder

Rätt foderstat är viktigt för hästens allmänna välbefinnande. Den artanpassade utfodringen utformas individuellt efter hästens behov. För att få en balanserad kost måste man ta hänsyn till stallförhållanden, prestationskrav, ålder och hästens fysiska kondition.
233 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
Horze delar med sig om hur du rider säkert under de kalla årstiderna och vilken utrustning du behöver. Här hittar du 10 toppen tips för viterridning.
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Lasta hästen i hästtransporten på ett enkelt och säkert sätt. Ska du köra med din häst i hästtransporten? Tips om vad du bör tänka på och hur du kan garantera en säker och trygg resa.
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
10 tips för vinterridning
Horze delar med sig om hur du rider säkert under de kalla årstiderna och vilken utrustning du behöver. Här hittar du 10 toppen tips för viterridning.
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Lasta hästen i hästtransporten på ett enkelt och säkert sätt. Ska du köra med din häst i hästtransporten? Tips om vad du bör tänka på och hur du kan garantera en säker och trygg resa.
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter

Köp Hästfoder på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 690 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Hästfoder

Ett balanserat foderkoncept med rätt hästfoder är en av grunderna i hästhållning och bidrar på ett avgörande sätt till hästens allmänna välbefinnande. Men vad behöver din häst egentligen för foder? Det grundläggande målet är alltid en balanserad tillförsel av näringsämnen som är lämplig för arten och anpassad till de individuella behoven. Grunden för en balanserad foderstat är grovfoder. Hö, ensilage och halm är det viktigaste grovfodret för hästar. Tillsammans med tillräcklig tillgång till rent vatten från t.ex  en vattenkopp, utgör detta grunden för en hälsosam kost för din häst. Dessutom är mängden foder, utfodringsfrekvensen och utfodringstiderna också viktiga.

Rätt foderstat för dina hästar

Beroende på ålder, hälsotillstånd, skötsel, ras och prestationskrav kan grovfoder inte alltid täcka hästens dagliga behov. Ett bra foderkoncept omfattar därför också lämpligt kraftfoder, mash för hästar eller hästmüsli samt mineralfoder, vitaminer & spårämnen som bygger på ett högkvalitativt basfoder, beroende på prestationskraven. Det klassiska kraftfodret består i regel av spannmål som havre, majs eller korn. Kraftfoder, mash & müsli för hästar blir alltmer populärt. Båda kan användas som kraftfoder till hästar. Vissa müsliprodukter för hästar är berikade med tillräckliga mängder mineraler. När det gäller icke-mineraliserad hästmüsli eller det klassiska kraftfodret i spannmålsform bör man också utfodra med mineralfoder för hästar. Fodertillskottet ger hästen alla viktiga mineraler, vitaminer & spårämnen för hästar.

Hästfoder för speciella behov

Ett balanserat foderkoncept bestående av grovfoder, kraftfoder och mineraler är avgörande för hälsan och ett positiv samspel med hästens kropp. Vid hälsobegränsningar, stigande ålder eller extraordinära utmaningar genom sport och avel ställs ytterligare krav på hästens foder. Individuellt kosttillskott för hästar kan användas som ett komplement. Oavsett om det handlar om artrosfoder för äldre hästar eller hästar med begränsad rörlighet och problem i leder och senor, foder för magen för hästar med känslig mage och tarm eller muskelbyggande hästfoder för mer energi - högkvalitativa märken som Agrobs, Eggersmann eller Pavo erbjuder många alternativ för en mängd olika välkända problem. Genom att särskilt anpassa fodertillskottet till varje hästs individuella behov kan det ge ett positivt stöd inom många områden.

Saltstenar och andra slickstenar för hästar

Salter är en oumbärlig del av hästens kost. Slickstenar för hästar bör därför inte saknas i något stall. Saltstenar och mineralslickstenar i synnerhet säkerställer en sund elektrolytbalans hos hästar. Hästar med en balanserad kost använder i regel bara slickstenar enligt sina egna behov, en överdosering är ett undantagsfall. Dessutom har den klassiska saltstenen, t.ex. från Himalaya saltstenar, för länge sedan upphört att bara tjäna till saltintag. Likit slickstenar kan också användas som en utmärkt belöning och, tack vare den sofistikerade hållaren, som en bra aktivitet i boxen.

Hästgodis

Oavsett om det handlar om Bachblüten-godis till hästar, sockerfria eller exotiska eukalyptus-godis till hästar, bör detta speciella belöningsfoder inte saknas i något stall. Hästgodis finns i många olika smaker, former och färger. Men var försiktig, inte allt som luktar och smakar gott är hälsosamt. Även när det gäller de små godbitarna för mellanmålen bör man vara uppmärksam på kvalitet och ingredienser. Hälsosamt hästgodis i måttliga mängder med naturliga ingredienser som frukt, örter, mineraler, spårämnen och linfrö är dock alltid ett bra sätt att belöna din häst.

Hos Horze hittar du en många olika kosttillskott för hästar, t.ex. olja för hästar, elektrolyter eller fodertillskott för att hjälpa med stress & lugnande, utöver det klassiska kraftfoder, mash & müsli för hästar. Upptäck högkvalitativa fodertillverkare som Nature's Best eller Leovet och skäm bort din häst med det bästa.

Topp kategorier