Spara upp till 50 % på massor av produkter
Hästfoder & näring

Hästfoder & näring

Hästfoder ges för prestation och hälsa. Hos Horze kan du hitta viktig tillskott av näringsämnen till hela ditt stall genom en mängd olika fodersorter.
1 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Hästfoder & näring på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Hästfoder för optimal prestanda

Hästfoder är utformat för att tillgodose alla de viktiga näringsämnen som hästen behöver i den dagliga foderstaten. Vilda hästar kan överleva på gräs och annan växtlighet men domesticerade hästar behöver stor tillgång till hö och annat lättsmält foder. Utfodring av korn, havre och kombinerat foder för att tillgodose hästens behov är en konst. Horze erbjuder foder som är noggrant formulerade för att ge den rätta näringsbalansen till din häst. Vid utfodring för optimal prestanda, avel eller hobby, bör hästar utvärderas för att bestämma vilken typ av foder och proteinnivå som är bäst för dem. Korrekt utfordring av kraftfoder är viktigt för att säkerställa rätt balans och eliminera risken för kolik, fång och andra sjukdomar. Hästar ska alltid ha tillgång till massor av färskt, rent vatten i kombination med hö eller gräs av god kvalitet.

Hästens näring är grundläggande för hästägaren.

Tillskott kan användas för att förbättra prestanda eller för att se till att hästen får i sig vad den behöver för en balanserad kost. Tillskott till foderstaten kan lindra stelhet eller smärta, och öka flexibiliteten och rörelsefriheten. Tillskott av eteriska oljar förbättrar en matt hårrem och ökar cirkulationen. Många hästar kan leva gott på endast gräs och/eller hö samt mineraler, medan andra behöver kraftfoder och tillskott av vitaminer för en optimal hälsa. Mycket av detta kan relateras till genetik men miljöfaktorer kan ibland också påverka. En häst i tungt arbete behöver tillskott av vitaminer och elektrolyter för att ersätta förlorade mineraler vid den ansträngande träningen. Horze har gott om alternativ för en välbalanserad foderstat, men det är alltid bäst att diskutera din hästs behov med din veterinär.