Köp hjälptyglar för häst & ponny nu | horze.se
Allt för flugsäsongen
Upptäck vår anti-flug kollektion från Horze
Hjälptyglar

Hjälptyglar

Här hittar du olika hjälptyglar, t.ex. inspänningstyglar, gramantyglar eller halsförlängare för träning med din häst. Välj mellan olika material och former som passar dig, din häst och dina träningsmål bäst.
17 artiklar

Vanliga frågor om Hjälptyglar

Inom ridsporten kallas alla remmar som är kopplade till hästen och som inte är tygeln i ryttarens hand för hjälptyglar, och det finns olika typer av tyglar för olika ändamål.

Den mest kända hjälptygeln är inspänningstygeln, som begränsar hästens uppåtriktade rörelse, särskilt i huvudrörelsen; den används ofta av nybörjare och även vid longering. Triangeltygeln är en extra tygel som liknar inspänningstygeln och är utformad för att hindra hästen från att dra i sidledes.

Sist men inte minst är martingalen en välkänd typ av hjälptygel, den används främst vid hoppning eftersom den också förhindrar att hästens huvud rör sig för mycket uppåt, men samtidigt är den relativt flexibel och stör därför inte vid hoppning.

Hjälptyglar är, som namnet antyder, alltid avsedda att vara ett hjälpmedel för ryttaren, men framför allt för hästen. Därför måste du se till att du inte begränsar hästens rörelse för mycket eller tvingar in den i en position där den inte känner sig bekväm. En korrekt använd hjälptygel begränsar eller förhindrar oönskade saker och främjar det som du i slutändan vill åstadkomma utan hjälptygel.

Den korrekta användningen av hjälptyglar beror alltid på vilken typ av hjälptyglar du använder och vilket syfte du har. Tänk på vad hjälptyglarna ska hjälpa dig med och vad du vill uppnå, samarbeta gärna med din ridlärare eller en erfaren ryttare.

Köp Hjälptyglar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Hjälptyglar på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning