Nyheter & bästsäljare
Jodhpurs ridbyxor för dam

Jodhpurs ridbyxor för dam

Jodhpur ridbyxor har bredare ben som är utformade för att ha på sig på utsidan av en ridsko. De här bekväma ridbyxorna passar bra ihop med ridkängor eller jodhpur skor.
22 artiklar

Köp Jodhpurs ridbyxor för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Jodhpurbyxor är ett bekvämt val för en avslappnad rid-look.

Jodhpur ridbyxor med bredare benslut passar perfekt över Jodhpur skor eller ridkängor när du vill ha en mer avslappnad look. Jodhpur ridbyxornas elastiska stövelband håller dem på plats och förhindrar att de åker upp, så att du ser snygg ut både i sadeln och på marken. Jodhpur ridbyxor ger stöd och skydd när du rider samtidigt som de inte hindrar rörelsefriheten. Kombinera dessa snygga jodhpur ridbyxor med dina vanliga ridskor för den perfekta praktiska outfiten.

Snygga Jodhpur ridbyxor från Horze med massor av attraktiva detaljer.

När du inte vill ha långa stövlar eller shortchaps för din ridtur, välj ett par Jodhpur-ridbyxor för komfort och stöd. Kombinera de här snygga Jodhpur ridbyxorna med dina favorit jodhpur skor eller ridkängor för den ultimata avslappnade ridoutfiten. De elastiska banden längst ner på dessa bekväma, stretchiga ridbyxor håller dem på plats och förhindrar skav och irritation.

Jodhpurs ridbyxor är byxor som liknar vanliga jeans till formen. De har inte smala ben som traditionella ridbyxor, utan är utställda i nederkanten. Den här skärningen kallas också bootcut. Jodhpurbyxor kan inte kombineras med vanliga ridstövlar, utan endast med kängor eller ridskor. Till byxorna hör också de så kallade Jodhpurs skor, som har ett lågt skaft. Jodhpurbyxor finns både med knäskodd och med helskodd i olika material och färger. \

Ordet Jodhpur kommer förresten från Indien. För några hundra år sedan upptäckte engelsmännen byxorna från de furstliga ryttarna i delstaten Jodhpur och tog med sig idén om denna typ av byxor tillbaka till England. Från och med nu bar även engelsmännen vida byxor. Ryttarna i Jodhpur bar dock dessa byxor inte bara med utsvängda ben, utan ursprungligen även med låren utsvängda utåt.

De flesta Jodhpurs ridbyxor är baserade på traditionella jeans och har olika antal fickor i olika former. På vissa ridbyxor kan ha fuskfickorna försedda med dekorativa sömmar, så du bör också se till att fickorna kan användas om det behövs.

Hur många fickor du vill ha på dina ridbyxor är helt upp till dig. Det finns ridbyxor med en eller två bakfickor, med sidofickor, byxfickor med eller utan blixtlås eller ridbyxor som kombinerar alla funktioner. Beroende på hur mycket du kan förvara i dessa fickor, t.ex. din telefon, bör du vara uppmärksam på deras storlek och vi rekommenderar att fickorna har knäppnings t.ex. dragkedja så dina tillhörigheter kan förvaras säkert.

För många ryttare är Jodhpurbyxor det bekväma alternativet till de traditionella åtsittande ridbyxorna. De har en generös skärning och har en så kallad bootcut vid låret. På sommaren är Jodhpurs ridbyxor lika lämpliga som traditionella byxor.

Hur luftiga och sommaranpassade de är beror på materialet som används, på vilken skodd de har och även på färgen. Framför allt bör man se till att tyget transporterar bort svett och fukt till utsidan. Naturliga tyger som bomull blir naturligt mättade och börjar klistra sig obehagligt fast vid benet. De mest lämpliga tygerna för idrottare är de som är tillverkade av polyester, som är speciellt utformade för idrottsaktiviteter.

Tygerna får inte vara för tjocka, så att luftcirkulationen garanteras. Färgen är också viktig när du väljer sommarbyxor. Ju mörkare färgen är, desto mer värms tyget upp i solen. Svart är därför den mest olämpliga färgen för ridbyxor på sommaren. Ljusare färger som beige, grått eller ljus- till mellanblått funkar bra i värmen.