Köp kandar & kandarträns för häst nu | horze.se
En bra outfit börjar med skorna
25 % rabatt på ridstövlar från Horze
+ Mer ridstövlar till reducerat pris från toppmärken
Kandarträns

Kandarträns

Kandarbett kan ha en mycket skarp effekt på hästens mun på grund av den ökade hävstångseffekten och hör därför inte hemma i händerna på nybörjarryttare. Kandarbett är obligatoriska från och med de högre tävlingsklasserna och är i första hand är avsedda att finjustera kommunikationen.
5 artiklar

Köp Kandarträns på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Kandartränsets i egenskaper

Bettet skiljer sig från andra bett som används inom ridsporten, som vanligtvis är ett eller två delat och som redan ligger tydligt i hästens mun. Kandarbettet är ett rakt stångbett som de så kallade skänklarna som är fästa vid. Dessutom ingår en hakkedja kandarbettet, som löper löst under hakan, men som också är inblandad i tränsets hävstångseffekt.

Dubbla tyglar på tävlingen

Om du redan rider de högre klasserna i dressyr och kanske till och med tävlar, är dubbel tygel ett måste. För att hjälpa dig att glänsa på tävlingen, inte bara med din prestation utan också med din look, bläddra igenom vårt urval av kandarträns med dubbla tyglar eller med glittrande pannband med Swarovski-stenar.

Eftersom utbudet av nosgrimmor är mycket varierande kan du anpassa ditt val av nosgrimma till din hästs behov. Den engelska nosgrimman är en mycket vanlig typ som passar de flesta hästar bra när det är korrekt spänt. Remont nosgrimman är till exempel inte lämpligt för ponnyer eller stora hästar med korta nosar, eftersom det spänns fast nära näsborrarna, vilket kan hindra andningen.

Pullar nosgrimman är ett delvis vadderat, korsat nosband som har en mycket mjuk och skonsam effekt och är väl lämpat för hästar som är känsliga runt huvudet. Bland de olika stilarna och formerna hittar du säkert rätt nosgrimma för din häst.