Klippmaskiner till häst

Klippmaskiner till häst

Klippmaskiner för hästar gör det möjligt att klippa professionellt, eftersom en för lång päls i vissa fall kan vara irriterande. En ordentlig hel- eller delklippning är därför praktisk för många tävlingshästar, seniorer och hästar med metaboliska problem och kan vara en verklig lättnad för dem.
63 artiklar

Köp Klippmaskiner till häst på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 690 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Klippmaskiner för hästar

Det finns många olika anledningar till att klippa din häst. Men för att undvika att det blir en stressig upplevelse på grund av att den hyrda klippmaskinen inte fungerar som den ska, är det ofta värt att köpa en egen professionell klippmaskin till din häst. Det kan säkert vara klokt att låna en klippmaskin för hästar för en engångsklippning. Men om du vill klippa din häst regelbundet är det värt att köpa en högkvalitativ modell, t.ex. en klippmaskin Aesculap, Wahl, Lister eller en klippmaskin från Oster.

Olika skäl att klippa din häst

När vintern sakta närmar sig uppstår frågan igen i många stall: Ska jag klippa min häst? Och i så fall, när ska jag klippa den? Å ena sidan vill du störa hästens värmereglering så lite som möjligt, men å andra sidan vill du också fortsätta att träna på vintern. Därför kan frågan inte besvaras generellt, men det finns flera goda skäl att klippa hästar:

Klippt päls torkar snabbare

Klippt päls är lättare att sköta

Klippta hästar svettas betydligt mindre

Den klippta pälsen skyddar mot överhettning

Klippning kan vara en viktig stödåtgärd för äldre hästar och hästar med ämnesomsättningssjukdomar som PPID (Cushings sjukdom).

Rätt tidpunkt för att klippa

När beslutet att klippa har fattats återstår att klargöra när det ska ske. På vintern är den bästa tiden vanligtvis i slutet av oktober och början av november. I bästa fall är vinterpälsen redan helt utväxt, så ibland räcker det med en enda klippning under vintern. Beroende på pälsens tillväxt kan det dock vara klokt att klippa igen i januari eller februari. För tävlingshästar är det också vanligt att klippa om regelbundet under året. Och för hästar med metaboliska sjukdomar eller äldre hästar kan regelbunden klippning underlätta.

Hästtäcken och klippning av hästar

Hästens päls skyddar den mot väder och vind. Om pälsen är helt eller delvis klippt är ett hästtäcken oumbärligt, särskilt under de kalla månaderna. Beroende på klippning, stallförhållanden, hälsotillstånd och väderlek är olika typer av täcken och utfodring lämpliga. Innan du väljer rätt täcke är det dock viktigt att hitta rätt klippmaskin.

De bästa klippmaskinerna för hästar

Det finns nu ett stort utbud av olika klippmaskiner. Det finns batteridrivna klippmaskiner för hästar, klippmaskiner med sladd, extra små klippmaskiner för hästar och klippmaskiner som är mycket tysta för hästar som inte tycker om ljudet från klippmaskinen. Vilket som är rätt beror på det exakta området som ska behandlas på hästen, om de ska klipps inne eller ute och framför allt på din hästs karaktär.

Klippmaskin med batteri eller en klippmaskin med sladd

Om du har tillgång till ett eluttag i stallet är båda enheterna i princip lämpliga för dig. Fördelen med en klippmaskin med batteri är att du inte behöver något uttag och kan arbeta med den praktiskt taget var som helst. Om du vill klippa din häst i ett utestall kan endast en batteridriven klippare komma i fråga. Klippmaskiner för hästar utan sladd är i regel lättare och är inte på något sätt sämre än de med sladd när det gäller prestanda. En annan fördel är att klippmaskiner med batteri är mycket tysta, vilket gör dem populära bland hästar som är känsliga för ljud. På grund av den här egenskapen är klippmaskiner med batteri även lämpliga för att klippa huvudet. Men om du har flera hästar som ska klippas eller vill starta med en gång, kan du behöva ladda batteriet först, i det fallet är en klassisk enhet med en sladd mer praktisk. Den tydliga nackdelen med en klippmaskin med sladd är dock att du behöver ett eluttag och att du ständigt måste tänka på sladden.

Stora och små klippmaskiner för hästar

Det finns stora och små klippmaskiner för hästar. De är lätta och behändiga, så att du kan arbeta mer exakt med dem. Hästens huvud och ben klipps bäst med en liten klippmaskin eller trimmer. De är också utmärkta för att klippa mönster i hästens päls eller som en klippmaskin för hunden. Stora klippmaskiner för hästar är idealiska för områden som hals, mage, rygg och bakdel. Med de mycket bredare skärbladen kan de effektivt klippa sig igenom alla pälsar, oavsett hur tjocka de är.

Hos Horze hittar du ett stort urval av olika klippmaskiner och reservdelar till klippmaskiner från högkvalitativa märken som Clipster, Kerbl, Liveryman eller Sprenger. Eftersom det krävs en noggrann ryktning efter varje klippning för att ta bort det klippta håret har vi också rätt ryktsaker och för att din häst inte ska frysa efteråt kan du också hitta alla typer av hästtäcken, från fleecetäcken & svettäcken till supervarma vintertäcken & utetäcken.