Ländtäcke & ridtäcke

Ländtäcke & ridtäcke

Ridtäcken och ländtäcken ger ett skyddande värmande lager för hästens länd- och bakdel så att du kan rida i svala förhållanden utan att behöva oroa dig för kylan.
42 artiklar

Köp Ländtäcke & ridtäcke på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Ridtäcken för alla väder

Ridtäcken håller hästens bakdel varm när du rider i kallt väder. Sätt på ett mjukt och varmt ridtäcke över hästens bakdel när ni ska ut i kallt väder för att skydda kors och länd mot vädret. Ridtäcken är designade för att ge rörelsefrihet över bogen och värme över bakdelen.

Våra ridtäcken finns i många olika stilar och material som till exempel fleecefodrade, vattenavvisande eller av ull och fleece. Det finns ridtäcken som ger extra skydd i extremt väder med en skärning som ger plats för sadeln samtidigt som det skyddar hela kroppen. Denna stil på ridtäcke täcker även bogen och kan kombineras med halstäcke för extra värme.

Ett skrittmaskinstäcke är designat för longering eller skrittmaskin och täcker kroppen utan att störa bogen för full rörelsefrihet. Ridtäcken gör det möjligt att rida i alla temperaturer utan att behöva oroa sig för att hästen känner obehag.

På sommaren används ofta ett reflex-ridtäcke. Den ser till att du och din häst syns bra i skymningen. Frestelsen att ta en tur på kvällen är trots allt stor, särskilt under varma sommardagar. Naturligtvis ska hästtäcket inte vara för tjockt för sommaren. Å andra sidan finns det också obehagliga, blåsiga och regniga sommardagar då du bör skydda en klippt häst.

Ett ridtäcke i fleece är lätt och absorberar hästens svett väl. Om täcket har en ytbehandling på utsidan så det är vattenavvisande. Detta är mycket praktiskt om du hamnar i ett plötsligt skyfall. Då behöver du inte rida vidare med ett vått täcke på hästen.

När du rider i regnet är det bäst att välja ett vattentätt ridtäcke. Du kan få dem i en lätt sommarversion och i en varmare version för vintern. Om din häst är okej med det kan du välja ett ridtäcke med hals. Om du är osäker på om din häst gillar detta kan du välja en med en avtagbar hals.

Ridtäcken för regn, även kallade regntäcken, finns som täcken som skyddar hela hästen, inklusive sadeln. I vilket fall som helst måste ridtäcket vara skuren på ett sådant sätt att den inte hindrar din hästs rörelseförmåga. Materialet på täcket måste vara slitstarkt, vattentätt, vindtätt och andningsbart.

För att skydda sig mot flugor och andra insekter finns det speciella flugtäcken. Dessa ridtäcken är tillverkade av ett tunt, tättmaskigt nätmaterial, vanligtvis av polyester. Sådana flugtäcken finns även med kemisk impregnering. Den motverkar insekter ganska tillförlitligt och klarar oftast en tvätt av täcket. Den kemiska impregneringen kan dock leda till obehag och hudirritationer hos din häst. Detta beror på hur känslig hen är för sådana ämnen. Den här typen av ridtäcke finns också med en hals, och ibland med en integrerad flugmask. När du rider i solen ger ridtäckets nätmaterial också en behaglig svalkande effekt.