Köp rid & ländtäcken till förmånligt pris nu | horze.se
Bara att kliva i och gå - 30% Rabatt på
Ridleggings från Horze & B Vertigo
Ländtäcke & ridtäcke

Ländtäcke & ridtäcke

Ridtäcken och ländtäcken skyddar din häst och dess känsliga rygg mot väder och vind, samtidigt som du enkelt kan sätta på sadeln utan att täcket skrynklar sig.
39 artiklar

Vanliga frågor om Ländtäcke & ridtäcke

På sommaren används ofta ett reflex-ridtäcke. Den ser till att du och din häst syns bra i skymningen. Frestelsen att ta en tur på kvällen är trots allt stor, särskilt under varma sommardagar. Naturligtvis ska hästtäcket inte vara för tjockt för sommaren. Å andra sidan finns det också obehagliga, blåsiga och regniga sommardagar då du bör skydda en klippt häst.

Ett ridtäcke i fleece är lätt och absorberar hästens svett väl. Om täcket har en ytbehandling på utsidan så det är vattenavvisande. Detta är mycket praktiskt om du hamnar i ett plötsligt skyfall. Då behöver du inte rida vidare med ett vått täcke på hästen.

När du rider i regnet är det bäst att välja ett vattentätt ridtäcke. Du kan få dem i en lätt sommarversion och i en varmare version för vintern. Om din häst är okej med det kan du välja ett ridtäcke med hals. Om du är osäker på om din häst gillar detta kan du välja en med en avtagbar hals.

Ridtäcken för regn, även kallade regntäcken, finns som täcken som skyddar hela hästen, inklusive sadeln. I vilket fall som helst måste ridtäcket vara skuren på ett sådant sätt att den inte hindrar din hästs rörelseförmåga. Materialet på täcket måste vara slitstarkt, vattentätt, vindtätt och andningsbart.

För att skydda sig mot flugor och andra insekter finns det speciella flugtäcken. Dessa ridtäcken är tillverkade av ett tunt, tättmaskigt nätmaterial, vanligtvis av polyester. Sådana flugtäcken finns även med kemisk impregnering. Den motverkar insekter ganska tillförlitligt och klarar oftast en tvätt av täcket. Den kemiska impregneringen kan dock leda till obehag och hudirritationer hos din häst. Detta beror på hur känslig hen är för sådana ämnen. Den här typen av ridtäcke finns också med en hals, och ibland med en integrerad flugmask. När du rider i solen ger ridtäckets nätmaterial också en behaglig svalkande effekt.

Köp Ländtäcke & ridtäcke på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Ländtäcke & ridtäcke på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning