Spara 15 % på alla reflexprodukter!
Spara nu

Trikem Vimital Magnesium

Produkt-ID: 25757

kr 119,00
(Priset inkluderar moms)
Trikem Vimital Magnesium
Välj storlek Storleksguide
Finns tillgänglig
Finns tillgänglig
Hämtade & förpackade inom 24 timmar i vårt lager under arbetsdagar.
  • Fraktfritt vid order över 499 kr
  • Gratis retur
Trikem Vimital Magnesium
Beskrivning

Beskrivning

Naturligt tillskott som blivit ett allt vanligare behov VIMITAL Magnesium är ett rent magnesiumtillskott för häst, helt utan tillsatser. Formulerad med Magnesiumfosfat, Magnesiumoxid och Natrium för maximalt upptag, skonsamt för tarmen och bästa smaklighet. Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, en aktivator för ett flertal enzymer och är nödvändigt bl.a för nerv- och muskelfunktion samt hjärta och kärl. Magnesium kan inte lagras i kroppen och måste därför ingår i den dagliga foderstaten. Magnesium är en av de mineraler som det är vanligt att både människor och hästar lider brist av. Vanligaste bristsymtomen hos hästar är nervositet, ”tittighet” och dåligt temperament. Vid magnesiumbrist kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla. Anledningen till den ökande bristen på magnesium är förutom utarmade jordar, att balansen i fodret mellan Kalcium och Magnesium ofta är fel. Ett för högt Kalciumintag blockerar upptaget av magnesium. Förhållandet mellan Kalcium och Magnesium ska vara 5:2. Magnesiumbrist kan på sikt förorsaka en lång rad sjukdomstillstånd.


ANVÄNDNING


Symtom på magnesiumbrist är nervös överreaktion där hästen inte kan hantera den naturliga reaktionen på fara och därför blir svårhanterad. Kan även visa sig på normalt lugna hästar som i t.ex tävlingsituationer blir spända. Magnesiumnivåen räcker då inte till för att hantera de stressrelaterade ämnen som frigörs i speciella situationer. Magnesiumbrist påverkar musklernas koordination och man kan ibland se symtom om man drar lätt med fingrarna över sidan på hästen och musklerna ”darrar”. Man bör vara extra observant på behovet av att ge magnesium vid sjukdomstillstånd och smärta eller när hästen svettas mycket t.ex vid träning. Diarre eller sur avföring skapar också behov av extra tillskott.

DOSERING


10 ml/dag (ca 10 g) till stor häst (550 kg) i foder. Räcker i 100 dagar/kg tillskott. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL:


  • Magnesiumfosfat & Magnesiumoxid
  • Magnesium 33 %
  • Fosfor 2,7 %
  • Natrium 4,5 %
  • Kalcium 1,7 %
  • Naturligt magnesium kan bara förekomma i fosfat- eller oxidföreningar.
  • Ovan anges faktiskt innehåll av resp. mineral.
Genomsnittligt betyg
4.8
Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

Trikem Vimital Magnesium
4 Gillar

För en vecka sedan fick jag den här produkten och det är bara fantastiskt. Den är helt vit och neutral. Det har hjälpt mycket på min 7-åriga kappa, jämfört med hans humör. Han har lugnat mycket mer och börjat bygga några bra muskler. Det fungerar mycket bra om du doserar dagligen. Min plånbok har blivit mycket lättare att hantera och sprickas inte längre upp. Hans rädsla för att vara ensam är inte något vi känner längre. Sammantaget en super bra produkt för billiga pengar! Rekommenderas starkt!

Bra pris för magnesium
1 Gillar

Jag ger min häst Magnesium för vila och för att förbättra hans imum-system. I kombination med svavel har min häst redan mycket mindre problem med svansen och manen. Så det fungerar som det ska göra.

Magnesium utan tillsats och stärkelse
1 Gillar

Trevligt med snabb leverans

Mycket lycklig
1 Gillar

Jag har en häst som är stressad i träning och tävling. Dessutom var han trött på och lämnade mycket kraftfoder efter sig. Från den första dosen märkte jag skillnaden! Hästen äter upp all mat och har blivit mycket mer balanserad och lugn i träningen.

Denna produkt finns på lagret. Om du beställer i dag, packas den inom 24 timmar (på arbetsdagar) och sänds till dig. Du bör få produkter inom några dagar.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.