Upp till 60 % rabatt! Slutspurt på sommarrean *
Spara nu
* Kampanjinfo

Cavalor Vitaflor 365, 2 kg

kr 819,00
(Priset inkluderar moms)
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
Finns tillgänglig
Cavalor Vitaflor 365, 2 kg
kr 819,00
(Priset inkluderar moms)
Finns tillgänglig
Hämtade & förpackade inom 24 timmar i vårt lager under arbetsdagar.
  • Fraktfritt vid order över 499 kr
  • Gratis retur
Cavalor Vitaflor 365, 2 kg

Beskrivning

Cavalor Vitaflor 365 är en unik lösning som optimerar tarmfloran så att näringsupptaget maximeras. Det förebygger försurning i tarmen och hjälper hästen att gå upp i vikt. Perfekt vid återhämtning efter antibiotikabehandling.

Användningsområde

Tarmarna absorberar all nödvändig näring för kroppen. Därför är optimal funktion i tarmarna absolut nödvändigt för att må bra. Genom att optimera tarmfloran kan näringsupptaget maximeras och på så sätt stärka immunförsvaret. Det finns många faktorer som kan störa balansen i tarmarna som t ex stress, vissa läkemedel, kraftfoder etc. Tjocktarmen har en mycket viktig roll i hästens matsmältningssystem. Hästens naturliga diet består i huvudsak av grovfoder som gräs och hö. När vi kräver mer av våra hästar växer behovet för kraftfoder i form av spannmålsblandningar (höga halter av stärkelse). Tunntarmen kan ofta inte bearbeta stärkelse helt, vilket leder till att en viss mängd fortsätter till tjocktarmen. Där omvandlas stärkelsen till laktat, vilket kan leda till försurning av tjocktarmen och förhindra optimal funktion av mikroorganismerna. Detta i sin tur kan leda till sämre digestion av grovfoder och reducerat näringsupptag (särskilt av mineraler). Detta kan leda till sämre immunförsvar, sämre kodition och/eller ökad kolikrisk. Vitaflor 365 ges dagligen för att upprätthålla balansen i näringsupptaget, förbättra bra utveckling hos unghästar samt upprätthålla god hälsa hos tävlinghästar.

Produktsammansättning

Cavalor Vitaflor 365 innehåller levande jästkulturer och insulin. Jästen stödjer bakeriefloran med hjälp av mjölksyra i tjocktarmen och förebygger därmed försurning (sänkning av PH-värdet) så att mikroorganismerna kan arbeta under optimala förhållanden. Detta förbättrar digestionen av råfiber, mineralupptaget samt produktionen och absorptionen av B-vitaminer. Med andra ord optimeras näringsupptaget av fodret samtidigt som kolikrisken reduceras. Insulin är en fruktooligosackarid (FOS) som tillhör familjen av prebiotiska föreningar. Dessa är icke smältbara foderingredienser som har en positiv effekt på djuret genom att selektivt stimulera växten och/eller aktiviteten av en eller flera arter som redan finns i tjocktarmen. Som indirekt resultat förhindrar administrering av prebioter utvecklingen av patogena bakterier. Då insulin inte lagras i kroppen är en daglig administrering nödvändig för att "mata"" dessa mikrober och på så sätt försäkra sig om en fördelaktig effekt och skydd mot patogener."

Dosering och administrering av produkten

Tävlingshästar: 30-40 g/dag (3-4 måttskedar). Hästar och ponnyer: 20-30 g/dag (2-3 måttskedar). Dräktiga eller digivande ston: 40 g/dag (4 måttskedar). Föl: 10 g/dag (1 måttsked). Max: 60 g/dag. Blandas i det dagliga fodret under en period på minst 4 veckor. Regelbundet bruk för bästa resultat.

Förpackning

Hink: 2000 g

FAQ

Innehåller Cavalor Vitaflor 365 prebiotika eller probiotika?

Cavalor Vitaflor 365 innehåller prebioter och jäst. Levande jästkulturer stödjer matsmältningssystemet och minskar kolikrisken. Jäst förbättrar även digestionen av råfiber, mineralupptaget samt produktionen och absorptionen av B-vitaminer. Med andra ord optimeras näringsupptaget av fodret tack vare jästen, särskilt då det handlar om fiberrika foder. Prebiotiska föreningar som insulin är icke smältbara foderingredienser som har en positiv effekt på djuret genom att selektivt stimulera växten och/eller aktiviteten av nyttiga bakterier som finns i tjocktarmen. Administrering av prebioter bidrar till att förebygga uppreglering av patogena (skadliga) bakterier. Detta kan resultera i förbättrad tarmhälsa och motståndskraft hos djuret. Därför är ett dagligt intag nödvändigt för att upprätthålla önskad effekt.

Hjälper Cavalor Vitaflor 365 hästen att gå upp i vikt?

Ja, det ökar matsmältningssystemets effektivitet. Detta innebär att hästen kan dra mer nytta av energin som finns i särskilt fiberrikt foder. Cavalor Vitaflor är extra effektivt om man inte har tillgång till grovfoder av bra kvalitet. Energiupptaget (samt upptaget av andra näringsämnen) förbättras och hjälper på så sätt hästen att gå upp i vikt. En del av våra kunder som använder vår produkt har sagt: "Vi ser hur hästen växer""."

Kan man använda Cavalor Vitaflor 365 samtidigt som hästen går på antibiotika?

Ja, antibiotika kan påverka den mikrobiotiska aktiviteten i tarmarna (tarmfloran). Det finns nyttiga och skadliga bakterier. Antibiotikans effekt kan gå ut över båda typer av bakterier. Att ge hästen Cavalor Vitaflor under antibiotikabehandlingen kan hjälpa hästen att upprätthålla en frisk tarmflora

Produkt-ID: 25564

Bästa fraktpris

Denna produkt finns på lagret. Om du beställer i dag, packas den inom 24 timmar (på arbetsdagar) och sänds till dig. Du bör få produkter inom några dagar.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.

Produktrecensioner (0)
Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Lagts till i kundvagnen
Cavalor Vitaflor 365, 2 kg
Produkt-ID:
Totalbelopp:
Det finns endast produkter på lager. Du har redan produkt i din kundvagn. De återstående produkterna har lagts till i din kundvagn.