Trikem Linfröolja, 1000ml

199,00 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
1 l (199,00 kr / l)
Bästa Pris
Den här produkten har bästa möjliga pris. Ytterligare rabatter från kampanjer och kuponger kan inte användas.
One size
Horze logo
Frakt av Horze
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 690 kr
Gratis Retur
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Bra energitillkott med rätt fördelning av Omega 3 och 6 Äkta svensk kallpressad linfröolja med högt innehåll av långvarig energi och bra fördelning mellan Omega 3 och 6. Linfröolja har därför positiv effekt på leder, hjärta/kärl, hud och har goda dietiska effekter. Tillsatts av antioxidanten E-vitamin minskar risken för härskning vilket annars lätt sker med fettsyror. Olja är ett bra energitillskott med bra fetter och skapar inte de negativa effekter som kolhydrater ger i form av snabba insulinhöjningar, fettma och blodsockerfall. Linfröolja har till skillnad mot övriga foderoljor högre innehåll av Omega-3 än Omega-6 (4:1). Högt intag av Omega 6 minskar möjligheterna att tillgodogöra sig de för kärl och hjärta viktiga Omega-3-fettsyrorna. Andra foderoljor har motsatt förhållande mellan Omega-3 och Omega-6. Sojaolja har 1:7, rapsolja 1:2 och solrosolja 1:200. Rapsolja blockerar dessutom upptaget av koppar vilket kan ha betydelse för bl.a Osteochondrose och andra skelettsjukdomar.


Användning


Dagligt tillskott av linfröolja ger bra energitillkott och medverkar till god tarmfunktion. Gör hårrem blank och lättskött samt har positiva effekter på hjärta och kärl.

Dosering


Det totala maxintaget av fett bör inte överskrida 75-100 g fett/100kg häst och dag. Rekommenderat dagsbehov är 1-2 dl linfröolja/dag åt normalpresterande häst (ca 500 kg) baserat på en normal foderstat. Blandas med övrigt kraftfoder.

INNEHÅLL


  • Kallpressad linfröolja 100 %
  • varav
  • Linolensyra (omega 3) 60 %
  • Linolsyra (omega 6) 15 %
  • Oleinsyra 16 %
  • Mättade fettsyror tillsatta 9 %
  • antioxidanter bl.a E-vitamin.

Produkt-ID: 25754

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.

Färg: