Köp Trikem Vimital Energy Pro Balance 5 L | horze.se

Trikem Vimital Energy Pro Balance 5 L

kr 530,00
Priset inkluderar moms
Upp till 20% Rabatt på din beställning
Kopiera koden: SAVEMORE
Köp för 600kr och få 10% rabatt. Köp för 900kr och få 20% rabatt. Denna kupong kan inte kombineras med andra erbjudanden eller kuponger. Om du har en orderrabatt (t ex en rabattkupong värd 50 kr) kommer rabatten fördelas på alla produkter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Gäller t o m 17.05.2021.
Partnerprodukt
Beräkna 2 dagar extra leveranstid.
  • Fraktfritt vid order över 499 kr
  • Gratis retur
Trikem Vimital Energy Pro Balance 5 L
Beskrivning

Beskrivning

Högvärdigt tillskott av rätt energi.


VIMITAL ENERGY Pro Balance kombinerar flera högvärdiga, exklusiva oljor för att optimera hästens möjlighet att tillgodogöra sig energin och inte påverka grovtarmens jäsningprocesser.Hästen hämtar upp till 75% av sitt energibehov från grovfodret och har begränsad förmåga att tillgodogöra sig energi från stärkelse och fett. Att enbart öka kraftfodergivan till prestationshästar med högt energibehov har flera nackdelar.Stärkelse påverkar magsäckens funktion och är en av anledningarna till de omfattande problemen med magsår. Stärkelsen ökar pH-värdet i magsäcken vilket minskar nedbrytningen av proteiner och utrensning av toxiska bakterier i födan. Nedbrytning av stärkelse i tunntarmen är beroende av enzymet Amylas som hästen endast har liten produktion av. Hästen kan helt enkelt inte bryta ner stora stärkelsebaserade kraftfodergivor.Stärkelserester kommer då ut i grovtarmen och förstör delar av jäsningsprocessen.För mycket stärkelse kan alltså ge ett minskat energinetto.Även hästens förmåga att bryta ner fett är begränsad, men eftersom fett innehåller mer än 3 gånger så mycket energi som kraftfoder så blir det en effektiv energikälla. I VIMITAL Energy Pro Balance ingår flera korta, medellånga och långa fettsyror, vilket optimerar nedbrytningen och hästens möjlighet att snabbt och effektivt tillgodogöra sig stora mängder energi.Tillsats av Lecitin hjälper nedbrytningen och har skonsam effekt på magens och tarmens slemhinna.Energi från fetter påverkar inte stressnivån (s.k kall energi) och minskar höjningen av kroppstemperaturen i arbete, vilket förbättrar energihushållningen, minskar vätskeförlusten och ger kortare återhämtningstid.


Teknisk beskrivning:


Dosering:Max dosering 4 dl/måltid.1 dl Energy motsvarar ca 3 hg havre eller liknande kraftfodergiva.NNEHÅLL per 2dl.Vegetabiliska oljor 180 g.Lecitin 11,5 g.E-vitamin 47 mg.Energiinnehåll / 100g 3,7 MJ.FETTSYRAFÖRDELNING:Enkelomättade fettsyror 35,7 %.Mättade fettsyror 28,4 %.(varav MCT-fetter) 20,5 %.Omega 3 14,2 %.Omega 6 21,7 %.


Användning:


Användning:VIMITAL ENERGY Pro Balance ersätter en del av kraftfodergivan och optimerar hästens möjlighet att utnyttja energin genom att tillföra mycket energi utspritt över fler källor.Används för presterande hästar där energibehovet motsvarar mer än 2,5 kg kraftfoder/dag samt till hästar med mag-/tarmrelaterade problem eller svårfödda hästar. Även lämplig att ersätta delar av kraftfodergivan på högt tempererade hästar.Baserat på en foderstat för lätt arbete ersätts cirka 1/2 kg kraftfoder med 2 dl Energy per dag När man vill öka energigivan (hårdare arbete) tillförs upp till 4 dl Energy per måltid.VIMITAL ENERGY Pro Balance tas upp snabbt vilket gör att den kan användas för att reglera energibehovet.


Produkt-ID: 302201

Läs mer

Vi har inte denna storlek/färg på lager just nu. Vi kommer därför att beställa den direkt från märkesproducenten och sända den vidare till dig. Vi delar inte upp beställningen i flera delar utan väntar på att alla varorna ankommer vårt lager. Vid beställning av denna vara förängs därför leveranstiden för hela beställningen. Förväntad leveranstid finner du vid kassan.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.

Betyg
5 / 5
Lämna en recension om produkten

Berätta vad du tycker om den här produkten

Skriv en produktrecension

Läs recensioner:

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning