Köp prisvärda regntäcken för häst online | horze.se
Säkerhet kan vara snyggt!
30% Rabatt på ridhjälmar från Horze
Regntäcke

Regntäcke

Regntäcken håller hästen varm och torr i regnvädret och gör det möjligt för hästen att gå ute i mindre ideala väderförhållanden som duggregn, dimma och slask.

90 artiklar

Vanliga frågor om Regntäcke

På sommaren behöver friska hästar som bara går ut på bete i några timmar vanligtvis inget regntäcke. Sjuka eller känsliga hästar kan täckas med ett ofodrat täcke. Hästar i utestall är normalt sett mycket robusta och kan vanligtvis ta sig ut ur regnet om det blir för mycket för dem. På våren och hösten är det annorlunda. Regn i sig påverkar inte friska hästar men i kombinationen med kyla och vind gör regnet obehagligt för djuren och i slutändan kan det vara farligt för deras hälsa. Då är det lämpligt med ett lättfodrat regntäcke, även om hästen bara går ut i hagen eller paddocken i några timmar. Det viktigaste är att regntäcket är vattentät och andningsbart. Om du har tvättat täcket för ofta kan det hända att det inte längre är vattentätt. Då kan du behandla den med en impregneringsspray. Ett regntäcke som inte är vattentätt längre suger upp regn och ligger som en sten på hästen. Detta gör det obehagligt för hästen och det är bäst att ersätta regntäcket med ett nytt.

Vilket regntäcke du ska köpa till din häst beror på hur den vistas och hur mycket den vistas utomhus. Om din häst bara går ute i flera timmar räcker det oftast med ett lätt fodrat täcke. För hästar med hälsoproblem eller känsliga hästar rekommenderas varianter med halstäcke. Detta gäller perioden från vår till höst. På vintern bör du byta till ett vattentätt vintertäcke, om inte din häst har en extremt tjock vinterpäls.

Det är också viktigt att täcket har tillräcklig med fukt och luftgenomsläpplighet, så att hästens svett kan transporteras till utsidan. Hästar som bor i boxar tenderar att vilja springa och leka på hagen eller paddocken. Naturligtvis blir de varma och svettiga de när de leker och det gör det obehaglig för huden och då är det viktigt med god andasfunktion.

Hästar i utestall har ständig kontakt med andra djur. Detta leder ibland till bråk eller att hästarna busar med varandra. Även om detta är trevligt för djuren, skadas tyvärr regntäckena snabbt i processen. Regntäcket bör därför vara så slitstarkt som möjligt. Det är också viktigt att täcken sitter rätt på hästen och kan glida så lite som möjligt. Den korrekta passformen säkerställs genom justerbara dubbla knäppningar på bringan, kryssgjordar på magen samt mag- och svansremmar.

Eftersom hästar i utestallsmiljö vanligtvis tillbringar mycket tid utomhus bör filten ha en hög vattenpelare. Ju högre vattenpelaren är, desto mer regn eller snö kommer täcket att hålla ute. En filt med ett lätt fleecefoder är vanligtvis idealiskt. Den håller hästen varm i blåsiga förhållanden och transporterar den svett utåt på ett säkert sätt. För vintern erbjuds särskilda vinterregntäcken med tjockare foder.

Köp Regntäcke på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Regntäcke på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning