Köp repgrimmor för häst & ponny nu | horze.se
Säkerheten först!
30 % rabatt på Horze ridhjälmar och säkerhetsvästar
Repgrimma

Repgrimma

Knutna repgrimmor och träningsgrimmor ger ett bättre och effektivare resultat än ett vanliga grimmor på grund av knutarnas placering på hästens huvud och används också ofta i markarbete.
5 artiklar

Köp Repgrimma på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Det knutna repgrimmans konstruktion och funktion

Det knutna repgrimman består i princip av ett relativt tunt rep som har knutar på vissa ställen. Dessa knutar ska i sin tur placeras exakt på hästens huvud, och efter att du har justerat dem stänger du det knutna repgrimman med en knut. Du knäpper ditt grimskaft i en ögla som fästs under hästens haka.

Variationer av det traditionella knutna repgrimmor är bland annat sådana med flätade eller bredare näsband, repgrimmor med läderinlägg eller med ringar. Ringarna gör det också enkelt att använda det repgrimman när du rider genom att helt enkelt haka in tyglarna i ringarna. Bredden på repet som utgör det knutna repgrimman eller typen av knutar kan variera, ibland har repgrimman större effekt, ibland är effekten svagare.

Innan du köper din repgrimma är det värt att fundera på vad du vill använda det till, så att du kan välja rätt grimma för din häst.

Knuten repgrimma är, som namnet antyder, en speciell repgrimma som är knutet ihop. Knutarna och även det fina repet mellan dem ska verka på vissa ställen. Nosgrimman på det knutna repgrimma ska löpa ungefär en till två fingerbredder under kindbenet, och knutarna ska också sitta under det känsliga kindbenet.

Hakremmen på det knutna repgrimman ska definitivt löpa bakom kindstycket, ett vanligt misstag är att den löper på kindstycket. Sist men inte minst är det viktigt att den utskjutande delen av repet pekar bort från hästens öga när du knyter grimman, så att skador kan undvikas. Med lite övning kan det knutna repgrimman snabbt knytas korrekt och du kan börja träna.