Köp ridskjortor & ridtoppar för dam nu | horze.se
Förbered dig för flugsäsongen
30% rabatt på Flugtäcken & Flughuvor från Horze
Rid t-shirts & toppar dam

Rid t-shirts & toppar dam

Toppar och t-shirts finns i stilar och färger för alla smaker. Krage med knappslå och lätt textil med andasfunktion gör Horze ridtröjor perfekta för tävling eller fritid.

125 artiklar

Vanliga frågor om Rid t-shirts & toppar

Svaret på den här frågan beror på om du letar efter en tävlingsskjorta eller en mer avslappnad t-shirt. En tävlings-toppen bör ha en upphöjd krage. På sommaren är en kortärmad skjorta bekvämare, medan du på vintern troligen föredrar en långärmad topp för värmens skull. Om du vill delta i en dressyrtävling bör skjortan vara vit, åtminstone på det synliga området. Generellt sett är alla skjortor och pikétröjor som sitter bekvämt och inte begränsar din rörelseförmåga lämpliga för ridning. Eftersom du ibland kan svettas när du rider bör materialet vara andningsbart. Pikétröjan är den klassiska t-shirten för ridning. Den skapades i Indien av polospelare. Den klassiska versionen är därför tillverkad av ren bomull. Den kan tvättas i maskin vid 40 °C och kan också lätt strykas, vänd ut och in.

När du rider ska understället vara andningsbart och bekvämt att ha på sig, transportera bort svett från huden och ge tillräckligt med eftergivlighet för att följa ryttarens rörelser. Merinoull med en hydrofil finish känns mycket behaglig på huden. Den absorberar inte svett utan transporterar istället fukt till ytan. Polyester är varm och håller formen. Den har också svettavledande egenskaper. Baslager av polyester är mycket slitstarka. Elastan gör toppen stretchig. Detta material är dock inte miljövänligt eftersom det inte bryts ned. Detta gäller även polypropen. Detta syntetiska material lämpar sig väl för funktionströjor eftersom det är extremt fukttransporterande. Därför är det inte troligt att överdelen blir blöt och torkar snabbt.

Du kan inte ha på dig en polotröja på en tävling. Du behöver definitivt en topp med uppstående krage eller en ridskjorta. Reglerna är särskilt strikta för dressyrtävlingar, men för andra discipliner har du lite större frihet i ditt klädval. Vid en dressyrtävling ska den del av överdelen som syns under kavajen definitivt vara vit. När det gäller de delar som täcks av tävlingsjackan är du fri att följa din egen smak. Du bör dock inte glömma några praktiska saker, toppen måste sitta på ett sådant sätt att den inte stör dina rörelser. Materialet ska vara andningsbart. Vid en tävling kommer du att svettas tillräckligt snabbt som det är. På sommaren är en kortärmad topp bekvämare att ha på sig än en långärmad.

Köp Rid t-shirts & toppar dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Rid t-shirts & toppar dam på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning