Köp prisvärda damridbyxor online | horze.se
Allt för flugsäsongen
Upptäck vår anti-flug kollektion från Horze
Ridbyxor för dam

Ridbyxor för dam

Horze har ridbyxor i alla möjliga stilar för allt från jakt och hoppnig till dressyr.
170 artiklar

Vanliga frågor om Ridbyxor

Inom ridsporten finns det olika typer av ridbyxor för olika discipliner. Men bra ridbyxor kan vara dyra och det kan ta tid att hitta rätt byxor. Så det är egentligen bara värt att köpa dem när du är säker på att du kommer att fortsätta att rida. För de första rundorna på hästen duger det också med ett par rejäla jeans. När du väl har drabbats av ”ridfeber” bör du börja fundera på att hitta rätt ridbyxor.

Du själv bestämmer vilken typ av modell som passar dig bäst. Varje ryttare har sina egna preferenser. Det är bäst att prova flera olika modeller. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i dina nya ridbyxor. För att ge framför allt nybörjare tillräcklig stabilitet i sadeln rekommenderas dock helskodda ridbyxor. Helskodden ger god kontakt med sadeln bör löpa från knäna till sätet. Dessa ridbyxor låter dig inte glida fram och tillbaka i sadeln som vanliga byxor som inte har något grepp. Detta ger dig större stabilitet och en säker position i sadeln.

Rätt byxor för din figur är de byxor som du känner dig mest bekväm i och som du mår bra i. Smala ryttare som inte vill dölja något kan ha på sig nästan vilket par ridbyxor som helst. Starkare ryttare känner sig ofta mer bekväma i stretchiga ridbyxor som töjer sig lite. Detta gör att de känner sig mindre begränsade i sina rörelser. Om du har problem med åtsittande byxor på grund av starkare vader kan du välja jodhpurbyxor med bootcut. Dessa har ett utsvängt ben och är också idealiska om du vill ha ridskor i stället för höga ridstövlar. Ridbyxor med bootcut passar kraftiga, starka lår.

Är du kort eller lång? Då kan du välja kortare ridbyxor eller ett par med extra långa ben. Dessa finns från många olika typer av märken och i olika modeller. Vill du smickra din figur och på ett optiskt sätt ”sträcka ut” dig lite? Se till att sätet eller knäpartiet på dina ridbyxor är mörkare än yttertyget. Detta förlänger din kropp optiskt och får dig att se smalare ut. Korta ben sträcks ut visuellt med långa sidosömmar eller kontrasterande sömmar på sidorna.

Särskilt under mycket varma dagar svettas häst och ryttare lätt. Att ha luftiga och bekväma sommarridbyxor är värt sin vikt i guld. Men vilka byxor är bäst?

Det viktigaste är rätt tyg. Ridbyxor bör inte vara för tjocka och kunna transportera bort fukt från kroppen i stället för att suga upp svetten. Speciella syntetiska fibrer av polyester är bäst lämpade för detta. Lätt och högkvalitativt utförande gör dem mycket bekväma på huden. Naturmaterial som bomull, som används i jeans, är tunga och ger snabbt en känsla av att vara svettig, eftersom de inte transporterar bort svetten från kroppen utan håller kvar den. Helskodda ridbyxor är ofta mycket varma och andas inte. Beroende på byxorna kan det hända att ryttaren känner sig klistrad i sadeln.

Under mycket varma dagar är oskodda ridbyxor eller med knäskodd mest bekväma. Vissa tillverkare erbjuder dock även helskodda ridbyxor med tillräckligt grepp av ett material som lämpar sig för sommaren. Byxor med nätinsatser är ännu mer andningsbara. Ridleggings är också värda att överväga, eftersom de är tillverkade i lätt material. Ljusare ridbyxor håller sig svala i solen, medan svarta ridbyxor i stället kan bli mycket varma. Så du bör hellre välja ljusare knäbyxor på sommaren.

Om det är bättre med helskodda ridbyxor eller ridbyxor med knäskodd beror på dina preferenser. Medan bra ridbyxor med helskodd ger dig stabilitet vid knäna, låren och sätet, ger byxor med knäskodd dig mer rörelsefrihet.

Särskilt på sommaren börjar du lättare svettas med helskodda ridbyxor, men på kalla dagar ger de ett bättre skydd mot kylan. Vilka ridbyxor som är rätt för dig beror också på din ridstil. På grund av många rörelser i t.ex. westerndiscipliner är helskodda ridbyxor mest lämpliga här. Du kommer också att dra nytta av det extra stödet i sadeln och det bättre skyddet av sätet när du är ute på vandringsturer och krävande ridturer. För lätta ritter behöver du mycket rörelsefrihet och därför är ridbyxor med knäskodd ett bättre val. Det finns dock inget generellt svar på den här frågan eftersom smaken varierar mycket. Vissa ryttare svär till och med att de föredrar oskodda ridbyxor eftersom de trivs bäst med dem.

Köp Ridbyxor för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Ridbyxor för dam på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning