Köp prisvärda ridhjälmar - stort urval online | horze.se
Förbered dig för flugsäsongen
30% rabatt på Flugtäcken & Flughuvor från Horze
Ridhjälmar

Ridhjälmar

Ridhjälmar måste passa bra och är designade för komfort och säkerhet vid eventuella fall. Smarta ryttare använder alltid hjälm när de rider för optimalt skydd.

93 artiklar

Vanliga frågor om Ridhjälmar

Vilken hjälm som är bäst för dig beror på vad du rider. I princip kan du använda en modern hjälm för alla rid-discipliner, men vissa hjälmar har blivit etablerade för de enskilda disciplinerna. Det enda du inte bör göra är att använda en gammal hjälm utan ett trepunktsfäste. En sådan hjälm ger inget skydd eftersom den omedelbart glider eller försvinner helt vid ett fall.

En modern hjälm, även kallad klassisk ridhjälm, är lämplig för fritids-, dressyr- och hoppryttare. För fälttävlan eller hopptävlan, finns det särskilda, särskilt robusta hjälmar som också skyddar nacken. Westernryttare föredrar vanligtvis bruna hjälmar med en grov yta och eventuellt med dekorationer. Vid hopptävlingar och fälttävlan är det obligatoriskt att bära hjälm, liksom vid dressyr.

Endast en hjälm som verkligen passar skyddar ryttarens huvud. Därför bör du försöka att hitta en hjälm i rätt storlek. Utan att prova hjälmen är detta dock nästan omöjligt. För att hitta rätt storlek på hjälmen bör du mäta din huvudomkrets. Många tillverkare och nätbutiker anger hjälmens storlek antingen i vanliga hattstorlekar, t.ex. 55, eller som S, M, L osv.

De flesta hjälmar kan dock justeras i viss mån i storlek. Hjälmen ska i alla fall passa så att dina öron ligger exakt i triangeln för hakbandets fastsättning på sidan. När du skakar på huvudet ska hjälmen stanna på plats även om hakremmen är öppen. Å andra sidan får det inte vara så hårt att det klämmer.

Det finns olika skäl att byta ut en hjälm. När det gäller barn är en ny hjälm oftast nödvändig eftersom barnet har vuxit och huvudets omkrets har ökat. Följande gäller för hjälmar för både barn och vuxna: Efter ett fall från en häst ska hjälmen bytas ut.

Även om du inte ser några skador på hjälmen kan materialet ha fått små, fina sprickor - kanske osynliga under fodret. Vid ett nytt fall kommer hjälmen att gå sönder på dessa ställen. I stället för att skydda ryttarens huvud kan detta leda till ytterligare skador. Även utan fall och om huvudets omkrets är oförändrad bör hjälmen bytas ut efter minst 10 år, eller ännu bättre efter fem år. Alla material slits med tiden. Detta gäller särskilt för hjälmar, som utsätts för olika temperaturer och väderförhållanden.

Hjälmen är särskilt viktig för barn och måste naturligtvis passa perfekt. Därför bör du alltid köpa en barnhjälm som är justerbar i storlek. Hjälmen får aldrig bli för liten och klämma. Detta skulle bara leda till att barnet tar av sig hjälmen så snabbt och så ofta som möjligt. Hjälmar för barn erbjuds i många färger och ibland med iögonfallande dekorationer som kan vara bra för att snabbt hitta hjälmen i mängden av andra på t.ex. ridskolan.

Det är dock särskilt viktigt att barnet gillar hjälmen. En hjälm som barnet tycker är "dum" tas av lika snabbt som en hjälm som klämmer. Hjälmen måste också ha god ventilation så att barnet inte svettas under hjälmen.

Huvudets omkrets avgör vilken storlek hjälmen måste ha. Många modeller kan justeras i storlek, t.ex. med ett litet hjul i bak. Detta är förstås särskilt användbart för barn, som fortfarande växer. Men barnridarhjälmen bör provas. När hakremmen är öppen får den inte röra sig eller falla av huvudet när barnet skakar på huvudet. Å andra sidan får hjälmen naturligtvis inte trycka någonstans. När du köper en ridhjälm för barn bör du därför vara uppmärksam på bra stötdämpning och vaddering.

Köp Ridhjälmar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Beställ Ridhjälmar på horze.se nu!

Missa inte våra nyheter!
Spara 100kr på din första beställning