Spara upp till 50 % på massor av produkter
Ridkläder för dam

Ridkläder för dam

Hos Horze hittar du ridkläder i alla varianter, funktionella och praktiska, moderiktiga och färgglada, stilfulla och eleganta, valet är ditt.

971 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Tips för att rida i värmen under högsommaren
11. maj 11. maj 2020 / Guide / 2 Minuter
Tips för att rida i värmen under högsommaren
Läs mer

Köp Ridkläder för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Ridkläder för alla ändamål, alla grenar och alla smaker.

Mode och särskilt färger håller på att ta sig in i ridsporten, så Horzes sortiment av ridkläder för damer har något för alla, och inte bara för alla ryttare, utan också för alla ändamål. Oavsett vilka ridkläder du planerar att köpa idag har vi något för din smak.

Ridkläder - från topp till tå

Oavsett om du bara går till stallet eller går på ridlektion för att förbereda dig inför nästa tävling behöver du alltid rätt ridkläder. Stallskor som är bekväma och torra även i dåliga väder, ridkläder som inte stör eller skaver under lektionen. Ridskjortor som stöder dig i dina rörelser eller ridjackor som inte skadar sadeln och ändå håller dig varm, men inte för varm, allt detta och mycket mer hör till basutrustningen för varje ryttare. Hos Horze hittar du ett enormt utbud av ridkläder för damer, för alla prisklasser, i subtila, diskreta färger till klara trendiga färger, du hittar ridkläder för alla discipliner och alla väder.

Regnkläder, tävlingskläder eller underkläder för ridning

Som ryttare är vi tvungna att tillbringa tid utomhus regelbundet, och särskilt i övergångarna mellan säsongerna är det viktigt att köpa rätt ridkläder. Med våra regnjackor för damer håller du dig torr även om det regnar ute, och med rätt tävlingskläder ser rosetten ännu bättre ut. Ridunderkläder får inte heller försummas inom ridsporten, allt ska trots allt sitta på plats och du vill inte störa den sömlösa kontakten mellan ridbyxor eller ridleggings och sadeln med dåligt sittande ridunderkläder eller olämpliga ridjackor.

Om din ridklubb vill glänsa i samma färger kan du säkert hitta något som passar i våra klubbkläder eller gör dina ridutrustning personlig med brodyr, och för den gemensamma ridturen ut i naturen kan du redan nu köpa en ridrock som gör att du kan trotsa väder och vind. Horzes omfattande sortiment erbjuder dig rätt ridkläder för alla väder och förhållanden.

Så länge du inte har för avsikt att delta i en tävling kan du ha på dig i stort sett vad som helst för sommarridning. Av säkerhetsskäl bör du aldrig rida utan ridhjälm, även om det kan kännas lite varmt på sommaren. Du bör också ha på dig byxor eller välsittande jeans, eftersom det förhindrar skav. Om läderstövlar är för obekväma för dig i höga temperaturer kan du byta till shortchaps och ridskor. Hos horze.se kan du köpa dessa ridkläder till ett bra pris, här hittar du också många vackra T-shirts och pikétröjor för dina sommarridturer. Att ha på sig handskar i varmt väder låter först inte särskilt lockande. Det kan dock vara användbart för att hindra tyglarna från att glida genom dina händer om de skulle bli svettiga. För detta ändamål finns det enkla ridhandskar som är tillverkade av ett relativt tunt tyg.

På vintern får du snabbt kalla fötter i vanliga ridstövlar av läder. Speciella vinterridstövlar är mycket bekvämare. Dessa har ett varmt foder och finns i både neopren och läder. Vinterridstövlar säljs ofta som termo-ridstövlar. Som ett alternativ kan fodrade ridskor användas i kombination med shortchaps. Termiska ridunderkläder är en annan sak som gör vinterridning bekvämare. För extremt kalla dagar kan du komplettera dina ridkläder med termiska vinterridbyxor. Du kan välja mellan modeller som används över vanliga ridbyxor och modeller som ersätter dina vanliga ridbyxor och jodhpurs helt och hållet. En tröja eller fleecejacka håller överkroppen varm, och för vinterridning rekommenderas fodrade ridjackor eller rockar. Förutom att de håller dig varm och skön har de också ofta reflexer. Synlighet är alltid viktigt, men särskilt under den mörka och gråkalla årstiden.