Upp till 20 % rabatt på din beställning
Ryktskrapor & Gummiskrapor

Ryktskrapor & Gummiskrapor

19 artiklar

Köp Ryktskrapor & Gummiskrapor på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 690 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Gummiskrapor för hästar - massage och ryktning på samma gång

Det finns många olika skrapor för hästar som i princip har samma funktion och som inte bör saknas i din ryktlåda eller ryktväska.

  • Den klassiska gummiskrapan har mjuka piggar och borstas i cirkulära rörelser över hästens kropp. På så sätt lossar du damm, mjäll och lös päls och ger samtidigt din fyrbenta vän en behaglig massage. Det mjuka gummit gör att gummiskrapan ligger bekvämt i handen och den integrerade handledsremmen ger ett fast grepp.
  • Piggborstar har en yta med otaliga små piggar i plast (oroa dig inte, de är inte vassa!). På samma sätt som gummiskraporna använder du piggborsten för att ta bort smuts från hästens päls, som sedan borstas bort med ryktborsten.
  • Metallskrapan används när din häst är täckt av lera eller har en tjock vinterpäls där smuts fastnar och är svår att få bort. Metallringarna är tandade för att få bort även den mest intorkade leran ur pälsen. På kroppen är den fjädrande metallskrapan bekväm för de flesta hästar, även om du trycker hårdare. På benen bör du däremot ta bort leran mycket försiktigt med metallskrapan, eftersom senor, ligament och leder ligger nära ytan här. Visste du att: du kan vrida metallringarna på metallskrapan, den ena sidan är för sommarpälsen och den andra för vinterpälsen!
  • Ryktskrapan, som också finns i en plast- eller gummiversion, består av flera ovaler som läggs i varandra, precis som gummiskrapan. Ryktskrapan har dock inga tänder, men kanterna på ovalerna är vågiga. Precis som gummiskrapan kan den här skrapan också användas för att massera bort lös päls och damm från pälsen. Den lämpar sig dock bäst för att borsta ut ryktborsten. Efter några svepande drag med borsten drar du den helt enkelt längs med ryktskrapan av plast/järn och transporterar på så sätt smuts och damm från borsten in i ryktskrapan. Du kan lätt skaka ur dammet ur ryktskrapan så båda är rena igen.
Topp kategorier