Bara att dra på och börja rida
Säkerhetsvästar

Säkerhetsvästar

En säkerhetsväst kan hjälpa till att förebygga skador vid fall under terrängritt eller till och med under en vanlig ridtur. Säkerhetsvästar är ett måste för fälttävlan.
7 artiklar

Köp Säkerhetsvästar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Säkerhetsvästar för ridning

För många människor är en säkerhetsväst redan en del av standardutrustningen när de rider. Särskilt vid eventing är en säkerhetsväst oumbärlig. Men den garanterar också säkerhet vid hoppträning, terrängkörning och inridning av unga hästar. Fallolyckor är en del av vardagen inom ridsporten, oavsett ridningserfarenhet, men med en ridhjälm och en säkerhetsväst eller ryggskydd kan du skydda dig på bästa sätt.

Säkerhetsväst eller ryggskydd

Båda typerna av säkerhetsutrustning är tillverkade av syntetiskt skum och är i övrigt mycket lika varandra. Ett ryggskydd skyddar ryttarens känsliga ryggrad, medan en säkerhetsväst också omsluter bröstkorgen. Därför är en säkerhetsväst på vissa sätt lite mer begränsande än ett ryggskydd. I likhet med ryggskydd är skyddsvästens skydd uppdelat i nivåer och de överensstämmer med en säkerhetsstandard. Ju tjockare material, desto bättre skydd. Tjock stoppning kan dock uppfattas som restriktivt av vissa. Särskilt eftersom rygglängden inte är justerbar bör du se till att västen sitter bra och inte begränsar dig när du rider. Detta innebär att västen inte får vila på sadeln i ryggen. För att säkerhetsvästen ska vara bekväm är många modeller andningsbara eller tillverkade av vattenavvisande material. Dessutom har de olika inställningsmöjligheter så att du kan anpassa västen perfekt till dig. Hos oss hittar du många olika innovativa, lätta och högkvalitativa västar som inte bara har utmärkta säkerhetsaspekter, utan också imponerar med sin funktionalitet. Förutom vårt eget varumärke har vi även produkter från populära märken som Komperdell och Zandona.