Spara upp till 60 % på Horze, B Vertigo och fler! *
Spara nu

Saltstenar & hållare

Saltstenar ger viktiga näringsämnen till din häst. Ge hästen fri tillgång till saltstenen så att den håller sig frisk och kry.

Dina filter:
19 artiklar

Salt är en viktig del av hästens foderstat.

Genom att lägga ut en saltsten i hagen eller i boxen, får hästen fri tillgång till salt närhelst hans kropp behöver det. Det är viktigt med fri tillgång till salt för att garantera att hästen får i sig denna viktiga mineral och håller sig frisk. Brist på salt i foderstaten kan orsaka matsmältnings- och hälsoproblem. De flesta saltstenar kan fästas på staketet eller i en hållare, eller läggas i krubban för att hålla den borta från marken, och därmed undvika att den smälter och upplöses för snabbt.

Saltstenar är det perfekta sättet att säkerställa att din häst får den mängd natrium han behöver för optimal hälsa.

En saltsten i en robust hållare är det perfekta sättet att ge hästarna ute i hagen tillgång till salt och därmed undvika natriumbrist. Saltstenshållaren eller krubban gör att saltstenen inte smälter och löses upp för snabbt. Hästar behöver salt för att fylla på den mängd natrium de förlorar när de svettas under ansträngande träning eller varmt väder. Horze har den perfekta lösningen på detta problem med ett sortiment av olika saltstenar.