Slickstenar för hästar

Slickstenar för hästar

Saltstenar ger din häst en viktig tillförsel av mineraler, t.ex. natrium.. Ge hästen fri tillgång till en slick ellr saltsten så att den håller sig frisk och kry.
21 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Slickstenar för hästar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Varför behöver hästen en saltsten?

Precis som människor behöver hästar mineraler och näringsämnen för en sund ämnesomsättning. Särskilt under varma dagar eller efter ansträngande träningspass är det viktigt att hästens salt- och elektrolytbalans är optimal. Gräsbete kan också leda till natriumbrist. Saltslickar är ett enkelt sätt att se till att din häst har tillgång till salt. Hästen kan själv avgöra hur mycket salt den behöver utifrån sina egna behov. Hästen behöver saltslickar för att få i sig näringsämnen som inte ens mineralfoderet täcker tillräckligt. Brist på salt i foderstaten kan påverka matsmältningen och hälsan.

Vilken slicksten passar bäst till min häst?

Slickstenar finns i många olika utföranden. Klassikern är förmodligen den pressade saltslickaren av stensalt. Den är rund eller fyrkantig med ett hål i mitten och passar perfekt i boxen och i alla slickhållare. Eftersom den är ganska mjukt tenderar vissa hästar att gnaga på det och får på så sätt i sig större mängder salt. Vissa hästägare föredrar därför att använda den hårdare versionen, den naturliga Himalaya-slickstenar. Som namnet antyder är de här slickstenarna tillverkat av Himalayasalt, ett lite hårdare salt som hästarna kan slicka i rejäla doser. De asymmetriska saltbitarna kan (om de inte får plats i slickhållaren) hängas upp med hjälp av ett rep, så att hästen får en sysselsättning samtidigt. Apropå sysselsättning: Likit slickstenar och tillhörande tillbehör, som Bizzy Ball eller Boredom Breaker, kombinerar slickstenen med roliga saker att göra för hästen. På så sätt kan du erbjuda din häst lite variation i boxen. Som belöning eller distraktion i obekanta eller ovanliga situationer (t.ex. hos hovslagaren eller vid veterinärbesök) lämpar sig s.k. slickstensskålar eller slickstenshållare, från t.ex. Horslyx. Dessa slickstenshållare är vanligtvis väderbeständiga och kan användas även utomhus. Vissa slickstenar innehåller också extra mineraler (mineralslickstenar) eller örter och tillskott som har en positiv effekt på t.ex. din fyrbenta väns ämnesomsättning eller luftvägar. Naturliga smaker gör även att mineralslickstenarna accepteras bättre, så att även kräsna hästar kan tillgodose sina näringsbehov. Med vårt sortiment av olika slickstenar hittar du garanterat den rätta för din häst!