Upp till 20 % rabatt på din beställning
Sprenger
Sprenger

Sprenger

Sedan 1872 har den tyska tillverkaren Sprenger varit världsledande inom bett, stigbyglar, sporrar och mycket mer för den anspråksfulla ryttaren.
361 artiklar
Köp Sprenger från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

Sprengers historia

År 1872 grundade Hermann Sprenger en fabrik för ridutrustning. Idag är Herm Sprenger fortfarande ett familjeägt företag som leds av fjärde generationen efter grundaren med 160 anställda. Hermann Sprenger exporterar framgångsrikt till hela världen. Den höga kvaliteten uppnås tack vare bruk av de finaste materialen och komponenterna som finns tillgängliga, intensiv utbildning av de anställda samt utbredda kvalitetskontroller efter varje produktionsled. Detta utförs med hjälp av testmaskiner specialtillverkade för detta specifika ändamål.

Sprenger kvalitetsbett för hästar

Sprenger-bett är det ultimata valet för hästar i alla discipliner. Kvaliteten på dessa exceptionella bett är oöverträffad och variationerna är oändliga. Sprenger-betten är inte bara ergonomiska och bekväma i hästens mun, utan är också skapade av rätt kombination av material för att säkerställa att bettet passar hästens mun och att hästen reagerar på ryttarens hand.

Ett brett utbud av Sprenger-bett: Aurigan, Sensogan, Novo Contact, Turnado, KK Ultra, Nathe, WH Ultra, Dynamic RS

Novo Contact bett

Sprengers Novo Contact har en speciell form som ligger på tungan med en bred yta när bettet är lätt tillämpat. Det är först när tyglarna tas starkare som bettets kontaktyta minskas genom att bettet vrids framåt. Detta underlättar effektiv hjälp och förbättrar den optimala kommunikationen mellan häst och ryttare.

KK Ultra och WH Ultra bett

KK Ultra från Sprenger ger en känsligare kontakt mellan ryttarens hand och hästens mun. När tyglarna tas ligger mittstycket brett på tungan och utövar inget obehagligt tryck på gommen eller munnen. På så sätt stimuleras tungans känsel och stöd kan ges på ett fint och exakt sätt samtidigt. Jämfört med andra bett är mittlänken också kortare. WH Ultra-modellerna är en vidareutveckling av KK Ultra-versionen. Mittlänkarna på WH Ultra Soft är täckta med extra mjukt, slitstarkt gummi.

Dynamiska RS-bett

Sprenger Dynamic RS-bettena gör det möjligt att ge effektiva men mjuk kommunikation via tyglarna. Bettet är tillverkat av Sensogan och är ergonomiskt format för att uppmuntra tuggning. Den sitter bra i munnen och ger ett mjukt tryck jämnt på tungan och tungranden. Dessutom stöds den laterala kontakten så att hästen kan ta stöd på tyglarna.

Sprenger Turnado bett

Singel-ledade Turnado bett från Sprenger är 45 grader framåtlutad. Detta innebär att tyglarna är mer precisa än vanliga tränsbett, men ändå mjuka i hästens mun, jämfört med vanliga tränsbett. Trycket fördelas jämnt över hästens tunga och motverkar därmed hästens naturliga skevhet. Dessutom stimulerar bettet hästens munaktivitet och är även lämpligt för hästar med lätta tungproblem.

NATHE-bett

Sedan 2020 marknadsförs de populära NATHE- betten över hela världen av företaget Sprenger. NATHE-betten är tillverkade av högkvalitativ termoplast, vilket garanterar en nöjd häst med vilja att utföra sitt arbete, även sensitiva och munkänsliga hästar. För att garantera säkerheten har betten en stålkärna som ger dem stabilitet. Till skillnad från gummibett har NATHE-betten ingen ”suddgummi-effekt” eftersom de är mycket flexibla och mjuka och stimulerar salivflödet.

Komfort och stöd med stigbyglar från Sprenger.

Sprenger Stigbyglar är utformade för att tåla intensiv ridning och klara upp till tre gånger ryttarens kroppsvikt för att eliminera risken för brott vid ett fall. Modellerna i kompositmetall och rostfritt stål inkluderar Bow Balance med förbättrat grepp och breda gummiinsatser för att skapa bättre balans och mildra stötar. Den unika bågformen ger en smal passform och får ryttarens ben att se längre ut på ridbanan. Den bekväma stigbygeln är vridbar i fyra riktningar för att ryttaren ska kunna prestera sitt bästa. Det ledade stigbygelsystemet minskar belastningen på knän och höfter för ökad komfort. För ryttare som föredrar en mer traditionell stil är stigbyglarna Fillis, Peacock och Racing ett utmärkt val med ett bekant utseende. Stigbygelinlägg för alla stilar finns i kvalitetsmaterial som håller foten på plats och ger stötdämpning. Dessa stigbyglar ger komfort och extrem funktionalitet för flera timmar i sadeln.

Sporrar från Sprenger

Sprenger Sporrar i alla möjliga varianter och stilar. Dessa starka sporrar av överlägsen kvalitet bryts garanterat inte. Av utsökt hantverk i silver eller rostfritt stål. Balkenhol-stilen passar ridstöveln perfekt och ger ultimat komfort och passform och sitter på plats som den ska. Välj mellan klassiskt avrundade sporrar eller med svanhals eller trissa. Sporremmar i läder eller nylon samt andra tillbehör är tillverkade av samma enastående material och med samma omsorg och kvalitet som förväntas av denna marknadsledare. Det finns stövelknektar, stövelkrokar och stövelsträckare och till och med ett par löpar/ridskor.

Sprenger stallutrustning

Från gummiskrapor till ryktborstar - hos Sprenger hittar du också högkvalitativ utrustning som inte bör saknas i din ryktväska! Hålstansaren är också en praktisk hjälpreda, eftersom den gör det möjligt att anpassa stigbyglar och träns till dig och din häst genom att helt enkelt lägga till de hål du behöver.