Spara 10 % på hela din order *
Använd kod: MIDWEEK
Kopiera
Kopierades till klippbordet
* Kampanjinfo
Sprenger

Sprenger

År 1872 grundade Hermann Sprenger en fabrik för ridutrustning. Idag är Herm Sprenger fortfarande ett familjeägt företag som leds av fjärde generationen efter grundaren med 160 anställda. Herm Sprenger exporterar framgångsrikt till hela världen. Den höga kvaliteten uppnås tack vare bruk av de finaste materialen och komponenterna som finns tillgängliga, intensiv utbildning av de anställda samt utbredda kvalitetskontroller efter varje produktionsled. Detta utförs med hjälp av testmaskiner specialtillverkade för detta specifika ändamål.
277 artiklar

Den tyska producenten Sprenger har sedan 1872 varit ledande inom bett, sporrar, stigbyglar mm för den kräsna ryttaren.

Sprenger-bett är det ultimata valet för hästar inom alla tävlingsgrenar. Kvaliteten på dessa enastående bett är överlägsen och varianterna är många. Sprenger-bett ligger inte bara behagligt och ergonomiskt korrekt i munnen, utan består även av korrekt materialkombination för att hästens mun förblir fuktig och lyhörd för handen. Sprenger-bett gör tränsupplevelsen till en njutning och ryttaren kan alltid hitta rätt bett för sin hästs behov. Dessa tyska bett är tillverkade av ett unikt, patenterat material som består av en blandning av koppar, silikon och zink. Denna kombination ger precis lagom smidighet, komfort och reglerad oxidering för att utskilja sig från traditionella versioner i rostfritt stål. På senare tid har Sprenger förbättrat denna process och introducerat Sensogan-modellen bestående av koppar, mangan och zink som gör dessa otroliga bett ännu lyxigare och mer funktionella. Detta nya material ger samma smidighet med en ännu mer reglerad oxidering som släpper mindre koppar ut i saliven. Nuförtiden finns dessa överlägsna bett i exakt den stil, vikt och utseende som den kräsne ryttarens önskar. Sprenger-bett är det ultimata valet för alla hästar oavsett om det handlar om hoppning, dressyr, jakt eller hobby.

Sprenger-stigbyglar är designade för att tåla intensiv ridning och tål upp till 3 gånger ryttarens vikt för att inte gå sönder vid stötar. Modellerna av rostfritt stål och komposit inkluderar även Bow Balance med förbättrat grepp och bredare gummiinlägg för bättre balans och stötdämpande effekt. Den unika bågformen ger en smidig form som får benet att se bra ut på tävlingsbanan. Denna behagliga stigbygel svänger på fyra ställen för att låta ryttaren prestera sitt bästa. Jointed Stirrup System 4 reducerar belastningen på knän och höfter för extra komfort. För ryttare som föredrar en mer traditionell stil är stigbyglarna Fillis, Peacock och Racing ett utmärkt val med ett bekant utseende. Stigbygelinlägg för alla stilar finns i kvalitetsmaterial som håller foten på plats och ger stötdämpning. Dessa stigbyglar ger komfort och extrem funktionalitet för flera timmar i sadeln.

Sporrar i alla möjliga varianter och stilar. Dessa starka sporrar av överlägsen kvalitet bryts garanterat inte. Av utsökt hantverk i silver eller rostfritt stål. Balkenhol-stilen passar ridstöveln perfekt och ger ultimat komfort och passform och sitter på plats som den ska. Välj mellan klassiskt avrundade sporrar eller med svanhals eller trissa. Sporremmar i läder eller nylon samt andra tillbehör är tillverkade av samma enastående material och med samma omsorg och kvalitet som förväntas av denna marknadens ledare. Det finns stövelknektar, stövelkrokar och stövelsträckare och till och med ett par löpar/ridskor.