Stigbyglar och stigläder

Stigbyglar och stigläder

Här hittar du vårt stora utbud av Horze stigbyglar och stigläder. Vi ser till att du sitter stadigt och säkert i sadeln.
84 artiklar

Köp Stigbyglar och stigläder på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Stigbyglar för alla ridgrenar och behov

Välj mellan stigbyglar av rostfritt stål, komposit, plast, fillis eller sneda, för att hitta det som passar perfekt för dig. Kompositstigbyglar är lätta och den senaste trenden inom stigbyglar. Det lätta materialet kan designas med den perfekta vinkeln och lutningen, för att hjälpa ryttarens fot att förbli i rätt position. Precis som sneda stigbyglar, kan kompositstigbyglar hjälpa ryttarens fot till ideal position i byglarna. Säkerhetskappor och säkerhetsstigbyglar är vanliga bland nybörjare och kan ge lite extra sinnesro till den yngre eller oerfarna ryttaren. Säkerhetsstigbyglarna öppnas vid eventuellt fall och hindrar foten från att fastna i stigbygeln, vilket kan leda till att ryttaren dras på marken efter hästen.

Stigbyglar med klassisk design för hopp tävling eller fälttävlan

Fillisstigbyglar eller stigbyglar i rostfritt stål är ett traditionellt val på tävlingsbanan. Den klassiska designen på ett par stigbyglar i rostfritt stål ser fantastiskt ut med vilken sadel som helst och håller sitt glänsande, fräscha utseende med en rostfri och lättskött design. Fillisstigbyglar är också en ryttarfavorit och har en traditionell design med kraftiga vita gummiinlägg som passar till alla sadlar, inom alla ridgrenar.

Klassiska stigbyglar är fullkomligt lämpliga för vuxna under normala förhållanden. Problem kan uppstå när hästen busar eller blir skrämd och stegrar, ryggar eller bockar. Då kan ryttarens fot fastna i stigbygeln. Detta är en av de farligaste situationerna vid ridning. Säkerhetsbyglar är en lösning på detta problem. De skiljer sig från de klassiska konstruktionerna genom att de släpper foten snabbt under sådana situationer. Olika tekniker används för detta: säkerhetshättor, s-formade stigbyglar, stigbyglar med leder eller stigbyglar vars ena sida är gjord av ett elastiskt gummi-band.

Stigläder fästs på sadeln och löper nedåt på alla sadlar i engelsk rid stil, men alla stigläder kan inte kombineras med alla sadlar. Stiglädren på mono sadeln är utformade lite annorlunda under sätet än på de andra sadlarna. Här måste du använda stigbyglar som är speciellt utformade för denna sadel. Dessutom har mono stigläder ett särskilt skydd för att skydda sadeln från slitage, vilket du inte behöver med de traditionella stiglädren för en vanlig sadel.

Själva stigbyglarna kan å andra sidan kombineras med alla stigläder, här måste du bara se till att du fäster stigbyglarna på rätt sätt på remmarna så att du kan lita på dem i alla situationer.