Spara upp till 50 % på massor av produkter
Tömkörningsgjordar

Tömkörningsgjordar

Här hittar du vårt urval av tömkörningsgjordar i olika utföranden från välkända märken som Christ, Harry's Horse och Imperial Riding.
9 artiklar
Relevanta artiklar:
Vilken sadelgjord är rätt för din häst
03. april 03. april 2020 / Produkttips / 2 Minuter
Vilken sadelgjord är rätt för din häst
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Tömkörningsgjordar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Longeringsgjord och tömkörningsgjord för longering

Om du ska longera din häst kan du använda en longeringsgjord eller tömkörningsgjord. Med många ringarn har du olika möjligheter att stödja din häst med hjälp av hjälptyglar eller longeringssystem Longeringsgjorden går runt hästens rygg och mage och är också ett av de första stegen i träningen av unga hästar för att vänja dem vid en sadel senare. Longeringsgjorden består vanligtvis av två delar: Liksom en sadelgjord kan den motsvarande longeringsgjorden som löper längs magen justeras på båda sidor.

Longeringsgjord med ringar

Ringarna som finns i olika ställen på en longeringsgjorden gör det möjligt att spänna fast olika typer av hjälptyglar och på så sätt optimalt stödja hästen i dess träning från marken. Du kan hitta longeringsgjordar och andra longeringstillbehör som kapsoner från märken som Christ, Imperial Riding och Kavalkade .

Longeringsgjordar finns i många olika designer. Om gjorden är fodrad med päls kan du placera den direkt på hästens rygg eftersom den syntetiska pälsen förhindrar skav. Om din häst är känslig för skav bör du använda ett longeringsunderlag eller ludd för en longeringsgjord utan syntetisk päls. Detta är anpassat till formen på longeringsgjorden och dämpar eventuella tryck- eller skavpunkter. Alternativt kan du också använda ett schabrak.

Tömkörningsgjorden är en viktig del av longeringsutrustningen. De är gjorda av läder eller nylon och fästs runt hästens bål bakom manken för att kunna spänna fast hjälptyglarna. Ringar som fästs på ovansidan ger hästen möjlighet att räta upp sig ordentligt under longeringen.