Köp tyglar för häst & ponny nu | horze.se
Säkerheten först!
30 % rabatt på Horze ridhjälmar och säkerhetsvästar
Tyglar

Tyglar

Tyglar finns i många olika varianter som t ex släta, flätade, vävribb-, gummerade- och dressyrtyglar samt hjälptyglar för alla behov. Här hittar tyglar som passar dig och din häst.
54 artiklar

Köp Tyglar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Tyglar för alla tillfällen

Horze har släta tyglar, flätade tyglar, vävribbtyglar, gummityglar, lädertyglar mm. Välj rätt tygel för din tävlingsgren och ditt behov från Horze breda sortiment. Den överlägsna känslan av gummerade tyglar, gör det enkelt att få ett bra, glidsäkert grepp. Till och med när de är våta ger gummerade tyglar dig ett utmärkt grepp, vilket gör dem till en favorit inom fälttävlan. Om du föredrar vävribbtyglar är ett par slitstarka kanvastyglar med läderstoppar ett utmärkt val för både hoppning och dressyr. Välj klassiska släta eller flätade lädertyglar för jakt eller fälttävlan för ett elegant utseende. Härligt svarta kandartyglar i slätt, smidigt läder passar perfekt för dressyrbanan. Horze-tyglar har solida beslag och spännen i rostfritt stål samt omsorgsfullt sydd söm med oklanderliga detaljer.

Hjälptygar det smarta valet vid träning

För träning och inlärning är gramanttyglar och andra hjälptyglar ett utmärkt redskap för både ryttare och häst. Gramanttyglar av kvalitetsmaterial som läder eller vävribb är perfekta för att lära hästen att bära huvudet korrekt med lätt acceptans av bettet. Hjälptyglarna fästes i gjorden och löper sedan genom bettet till ryttarens händer. Det finns även andra hjälptyglar som kräver gradvis introduktion av en erfaren ryttare eller tränare.

Den ände av tygeln som går från tygeln går mellan lillfingret och ringfingret och in i handen, som ska vara lätt knuten till en knytnäve. Den ska sedan komma ut mellan tummen och pekfingret. Placera tummen löst och lätt på knytnäven. Placera tyglarna över hästens hals på höger sida så att de hänger ner mellan tyglarna och hästens hals. Håll händerna upprätt med tummarna ovanpå. Båda händerna ska vara ungefär en knytnävsbredd ifrån varandra. Underarmarna ska bilda en rak linje med handlederna och vara lätt böjda. För att utföra en tygelrörelse behöver du bara röra fingrarna och/eller luta handleden något uppåt. För sedan tillbaka händerna till utgångspositionen.

Du kan utföra en halv halt med alla typer av tyglar. Syftet med ett halvt stopp är att dra till sig hästens uppmärksamhet, få den att ändra gångart, sakta ner och/eller få den att skjuta bakbenen längre in under kroppen. För att göra detta ska du först sitta mycket rakt i sadeln. Du bör föreställa dig att du sträcker dig mot himlen med huvudet och mot marken med fötterna. Genom att sträcka ut kroppen på detta sätt ger du din häst viktstöd på båda sidor. Öka sedan trycket med dina ben runt hästens mage. Dessa två hjälpmedel får din häst att trycka in benen längre in under kroppen. Detta ger hästen impulsen att röra sig framåt. Nu ska du motverka med tyglarna lagom mycket så att din häst går i ett långsammare tempo eller ändrar gångart.