Spara upp till 50 % på massor av produkter
Vinterridbyxor för dam

Vinterridbyxor för dam

Vinterridbyxor gör det möjligt för dig att rida året runt och ger ett extra värmelager. Dessa ridbyxor har fleece eller ett annat varmt foder för ultimat komfort i kylan.

29 artiklar
Relevanta artiklar:
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Tips för att rida i värmen under högsommaren
11. maj 11. maj 2020 / Guide / 2 Minuter
Tips för att rida i värmen under högsommaren
Läs mer

Köp Vinterridbyxor för dam på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Termoridbyxor ger ett extra lager värme för behaglig vinterritt.

Vinterridbyxor har extra fleece som skyddar dina ben mot kallt vinterväder så att du kan träna hela årstiden. Välj mellan ridbyxor i traditionell stil eller vinterridbyxor med plats för tjocka Vinterridstövlar och extra klädlager. Kall vinterridning kan vara behagligt med rätt klädsel mot vinterns värsta sidor. 

Mysigt varm hela snöiga vintern i Horze termoridbyxor.

Utöka vintergarderoben med termoridbyxor för extra skydd mot kylan när du rider. En del av Horze termoridbyxor har hängslen eller extra lager vaddering medan andra har en bredare skärning för att passa över dina varma favoritstövlar. Det finns inget värre på vintern än att frysa för mycket för att kunna njuta av den, så förbered dig väl inför denna vinter. Pröva ett av Horzes alternativ som till exempel klassiska Ridbyxor för dam med ett tunt lager fleece för lite extra komfort och värme under träning och tävling.

På vintern är ett par varma byxor värda guld. Det finns ett brett utbud av vinterbyxor, även kallade termo ridbyxor. I princip kan du välja mellan fodrade ridbyxor och varma ridbyxor som tas på över de egentliga ridbyxorna. Båda alternativen håller dig varm. De fodrade ridbyxorna är kanske inte lika mysiga och varma som kombinationen av ridbyxor och termo överbyxor. Å andra sidan ser de fodrade vinterridbyxorna mer eleganta ut än överbyxor. Om du bara vill rida lite i inomhusarenan en gång på vintern är fodrade ridbyxor vanligtvis helt tillräckliga. Om du planerar en längre tur rekommenderas dock överbyxor. Överbyxor i softshell finns också i signalfärger och reflexer, vilket ökar din säkerhet när du rider i skymning och gryning. När du köper bör du eventuellt välja en storlek större så att du fortfarande bekvämt kan ha på dig ett par byxor under.

Du köper först och främst vinterridbyxor på grund av deras värmande egenskaper. Du vill dock fortfarande kunna röra dig bra i byxorna, vilket innebär att de ska vara varma utan att vara för otympliga. Men utöver det finns det några användbara funktioner som dina termo ridbyxor bör ha. För att få ett bra grepp i sadeln bör de åtminstone ha knäskodd, bättre, men också dyrare, är helskodda vinterridbyxor. Materialet i vinterridbyxorna måste vara andningsbart trots fodret. En överdragsbyxa ska vara lätt att ta på och av. Detta är lättast att uppnå med dragkedja längs hela benen. Om du ska rida utomhus med termo ridbyxor är det också bra om materialet i vinterridbyxorna är vindtätt och åtminstone vattenavvisande. Många av termo ridbyxornas är gjorda i smuts avvisande material som gör att djurhår, hö och damm inte fastnar. På så sätt slipper du säkert en eller annan tvätt av byxorna.

A9+A90

Innan du tvättar dina vinterridbyxor måste du läsa tvättinstruktionerna. De flesta termo ridbyxor kan tvättas i maskin vid minst 30 °C, men detta gäller inte alla modeller. Vänd byxorna in och ut när du tvättar dem. Använd ej mjukmedel och torktumla ej. För att torka dem lägger du dem på en plan yta, till exempel på en handduk. De flesta modeller av termo ridbyxor tål inte heller strykning. Många av överdrags ridbyxorna kan också rengöras med en fuktig trasa. Tvättning är då ofta onödig.