Gratis hästgodis på alla order över 500 kr! Använd kod:
Kopierades till klippbordet
HORSE-DAY

Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml

Produkt-ID: 25752

kr 139,00
(Priset inkluderar moms)
Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml
Välj storlek Storleksguide
Finns tillgänglig
Finns tillgänglig
Hämtade & förpackade inom 24 timmar i vårt lager under arbetsdagar.
 • Fraktfritt vid order över 499 kr
 • Gratis retur
Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml
Beskrivning

Beskrivning

Med de 9 viktigaste B-vitaminernaVIMITAL B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen 9 viktigaste och nödvändiga B-vitaminer.I stort sett alla B-vitaminer fungerar som co-enzymer, vilket innebär att ett givet enzym blir aktivt först när det kopplastill rätt B-vitamin. Utan enzymer fungerar inte ämnesomsättningen.B-vitamin finns i kraftfoder, stråfoder och bete. Normalt kan hästen dessutom bilda ett antal B-vitaminer själv - de flestabildas i tarmen. Vid förändringar i träning, miljö, foder eller pälsfällning/pälssättning, sjukdom och diarre, kan obalansuppstå som allvarligt påverkar hästens allmäntillstånd.B-vitaminerna är vattenlösliga och med få undantag helt ofarliga, även i stora doser. Överskott lagras inte upp i organismenutan utsöndras med urinen. Överdosering av ett enskilt B-vitamin kan dock dra det med sig andra B-vitaminer ut urkroppen och det är därför viktigt att använda ett väl sammansatt vitaminkomplex.För att göra tillskottet extra smakligt är vitaminerna formulerade i en glukoslösning.


ANVÄNDNING


Regelbunden giva av ett väl sammansatt B-vitamintillskott rekommenderas eftersom förändringar i miljö, foder och träningkan vara svåra att kontrollera. Vid obalans har kroppen inget eget buffertlager och kan inte självreglera brister.Vid akuta sjukdomstillstånd ger ofta veterinären B-vitamin som en stödjande behandling.Tillskott av B-vitamin används med fördel när hästens rytm förändras eller belastningen ökar, t.ex vid hård träning, miljöbyte,foderbyte och pälsfällning eller pälssättning.

Dosering


25 ml dagligen till stor häst (550 kg) i samband med foder.Övriga hästar i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per 25 ml


 • Vitamin B1 (tiamin) 60 mg
 • Vitamin B1 (thiamin) 60 mg
 • Vitamin B2 (riboflavin) 60 mg
 • Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 30 mg
 • Vitamin B12 80 mcg
 • Folinsyra B9 60 mg
 • Niacin B3 200 mg
 • Pantothensyra B5 90 mg
 • Biotin B7 450 mgg
 • Kolin 50 mg
Genomsnittligt betyg
5.0
Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

0 Gillar

Pris, kvalitet, leverans bäst, men tyvärr äter min häst inte vitaminprodukten med massor av havre, äpplen eller morötter. Inte ens i mycket små mängder.

super
0 Gillar

Den första delen av min "förvärderare" håller jag helt med, den andra inte. Har min Tinker vitamin juice med 3 skopar Hesta mix ljus serveras och han blåste bort. Förutom den sista smula ren entusiasm.

Vitamin B
0 Gillar

Vitamin B för hästar. Billig bra produkt. Leverans tar lång tid, så jag beställer nästa gång tidigt. gärna igen !!!!

Vitamin B för hästar
0 Gillar

bra produkt, rimligt pris, leverans på det tillkännagivna datumet. Jag är väldigt nöjd

Denna produkt finns på lagret. Om du beställer i dag, packas den inom 24 timmar (på arbetsdagar) och sänds till dig. Du bör få produkter inom några dagar.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.