Rea - upp till 50 % RABATT! Begränsat lager!*
Spara nu

Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml

Produkt-ID: 25752

kr 149,00
(Priset inkluderar moms)
Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml
Välj storlek Storleksguide
Partnerprodukt
Produkt levererad från en samarbetspartners lager. Beräkna 5 dagar extra leveranstid. Läs mer
 • Fraktfritt vid order över 499 kr
 • Gratis retur
Trikem Vimital B-vitamin, 1000 ml
Beskrivning

Beskrivning

Med de 9 viktigaste B-vitaminernaVIMITAL B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen 9 viktigaste och nödvändiga B-vitaminer.I stort sett alla B-vitaminer fungerar som co-enzymer, vilket innebär att ett givet enzym blir aktivt först när det kopplastill rätt B-vitamin. Utan enzymer fungerar inte ämnesomsättningen.B-vitamin finns i kraftfoder, stråfoder och bete. Normalt kan hästen dessutom bilda ett antal B-vitaminer själv - de flestabildas i tarmen. Vid förändringar i träning, miljö, foder eller pälsfällning/pälssättning, sjukdom och diarre, kan obalansuppstå som allvarligt påverkar hästens allmäntillstånd.B-vitaminerna är vattenlösliga och med få undantag helt ofarliga, även i stora doser. Överskott lagras inte upp i organismenutan utsöndras med urinen. Överdosering av ett enskilt B-vitamin kan dock dra det med sig andra B-vitaminer ut urkroppen och det är därför viktigt att använda ett väl sammansatt vitaminkomplex.För att göra tillskottet extra smakligt är vitaminerna formulerade i en glukoslösning.


ANVÄNDNING


Regelbunden giva av ett väl sammansatt B-vitamintillskott rekommenderas eftersom förändringar i miljö, foder och träningkan vara svåra att kontrollera. Vid obalans har kroppen inget eget buffertlager och kan inte självreglera brister.Vid akuta sjukdomstillstånd ger ofta veterinären B-vitamin som en stödjande behandling.Tillskott av B-vitamin används med fördel när hästens rytm förändras eller belastningen ökar, t.ex vid hård träning, miljöbyte,foderbyte och pälsfällning eller pälssättning.

Dosering


25 ml dagligen till stor häst (550 kg) i samband med foder.Övriga hästar i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per 25 ml


 • Vitamin B1 (tiamin) 60 mg
 • Vitamin B1 (thiamin) 60 mg
 • Vitamin B2 (riboflavin) 60 mg
 • Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 30 mg
 • Vitamin B12 80 mcg
 • Folinsyra B9 60 mg
 • Niacin B3 200 mg
 • Pantothensyra B5 90 mg
 • Biotin B7 450 mgg
 • Kolin 50 mg
Genomsnittligt betyg
5.0
Produktbilder från våra kunder

Dela din egen bild av produkten med hela världen.

Ladda upp en bild och får 10% på nästa köp!

0 Gillar

Preis, Qualität, Lieferung alles bestens, nur leider frisst mein Pferd das Vitamin Produkt auch mit viel Hafer, Äpfeln oder Möhren nicht. Nicht mal in sehr kleinen Mengen.

Super
0 Gillar

Dem ersten Teil der meiner "Vorbewerterin" kann ich mich voll und ganz anschließen, dem zweiten nicht. Habe meinem Tinker den Vitaminsaft mit 3 Schaufelchen Hesta-Mix light serviert und er war hin und weg. Bis auf den letzten Krümel Begeisterung pur.

Vitamin B
0 Gillar

Vitamin B für Pferde. Preiswertes gutes Produkt. Lieferung dauert etwas lange, werde daher beim nächsten mal zeitig nachbestellen. gerne wieder !!!!

Vitamin B für Pferde
0 Gillar

gutes Produkt, fairer Preis, Lieferung zum angesagten Termin . Bin sehr zufrieden

Vi har inte denna storlek/färg på lager just nu. Vi kommer därför att beställa den direkt från märkesproducenten och sända den vidare till dig. Vi delar inte upp beställningen i flera delar utan väntar på att alla varorna ankommer vårt lager. Vid beställning av denna vara förängs därför leveranstiden för hela beställningen. Förväntad leveranstid finner du vid kassan.

Läs mer om leveranstid och priser på frakt.

Vår policy är enkel. Om du inte är helt och hållet, 100 % nöjd av vilken som helst orsak är det bara att sända tillbaka varan. Vi tar med glädje emot paket inom 65 dagar efter köpet och ger dig pengarna tillbaka. Och ja, vi betalar även för returfrakten. Det enda vi ber om är att produkten inte är använd eller har passserat utgångsdatum, att den är i samma tillstånd som då du mottog den, och att den befinner sig i originalförpackningen.

Läs mer om retur policy.