Westernpaddar

Westernpaddar

Western pads är motsvarigheten till schabrak för den engelska ridstilen i westernridning. Westernpaddar är rektangulära, relativt tjocka och ofta försedda med lammskinn på undersidan.
7 artiklar
Relevanta artiklar:
Vad är westernridning
19. mars 19. mars 2021 / Guide / 3 Minuter
Vad är westernridning
Läs mer
Behöver min häst ett schabrak?
01. februari 01. februari 2020 / Produkttips / 3 Minuter
Behöver min häst ett schabrak?
Läs mer
10 tips för vinterridning
09. januari 09. januari 2020 / Guide / 3 Minuter
10 tips för vinterridning
Läs mer
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
10. juni 10. juni 2020 / Guide / 4 Minuter
Lasta hästen i hästtransporten på ett lätt och säkert sätt
Läs mer

Köp Westernpaddar på horze.se

På horze.se handlar du bekvämt online och tar emot din order efter bara några dagars leveranstid.

Beställ online och ta för dig av dessa fördelar:

🚚

Fraktfritt från 499 kr

💳

Flera betalningsmetoder och betala på konto

Gratis retur

📞

Gratis kundrådgivning och chatt

Western pads med och utan fårskinn

Den vanligaste typen av western pad är den med fårskinn på undersidan. Fårskinnet kan kompensera för mindre ojämnheter i sadeln, absorberar svett och fukt från hästens rygg och ger hästen en behaglig känsla.

Western pads är tjockare än schabrak i den engelska ridstilen. De kan lätt vara 20 mm eller 30 mm. Naturligtvis finns det även versioner utan fårskinn eller med kortare päls.

På senare tid har det också kommit ut western paddar på marknaden, där små problem med passformen i sadelpositionen kan kompenseras med inlägg som placeras i inläggsfickor. På ställen där western-sadeln vilar direkt på western-padden och slitage kan uppstå, används ofta läderbeläggning så att det egentliga övermaterialet är skyddat mot slitage.

Western pads är för westernryttaren vad schabraket är för dressyrryttaren. På grund av att western sadeln har en annan form och framför allt tyngre är western schabraken vanligtvis enhetligt rektangulära.

Jämfört med schabrak eller vojlockar är de tjockt vadderade för att fördela sadelns och ryttarens vikt jämnt och för att absorbera stötar.

Western pads har ofta färgglada mönster, inspirerade av nordamerikanska indianernas traditionella stil, och på undersidan finns oftast ett tjockt vadderande fårskinnsfoder som skyddar hästens rygg. Western pads utvecklas ständigt vidare, så att det nu förutom olika material även finns olika typer av ventilation och andra funktionella egenskaper som är lämpliga för respektive träningssyfte.