Acavallo
Acavallo

Acavallo

7 artiklar
Köp Acavallo från horze.se.

På horze.se kan du handla bekvämt på nätet och få din beställning redan efter några dagars leveranstid.

Acavallo

År 2003 grundades företaget Acavallo av Mauro Benetti och Monica Speroni. Tack vare deras passion och expertis inom ridsport och tävlingsidrott blev Acavallo snabbt ett framgångsrikt företag inom denna sektor och internationellt känt för sina produkters kvalitet. Enligt mottot " Ideas for Horses" tillverkar märket halvpaddar, stigbyglar och bett. Företaget har följande målsättningar: att främja hästens och ryttarens välbefinnande och säkerhet, att fungera som kontaktpunkt för både amatörer och professionella och att leverera högsta möjliga kvalitet.

Acavallo produktvärld

Alla Cavallos produkter tillverkas i Italien, från den ursprungliga idén till den färdiga produkten, vilket garanterar höga kvalitetsstandarder. Varumärket har en utomordentlig medvetenhet om hästens hälsa, samtidigt som man tänker på miljön. Acavallo använder material av naturligt ursprung och tillverkar återvinningsbara produkter. Företagets ledande produkter är helt klart de terapeutiska gelpaddarna. Som är tillverkade i ett material används annars inom sjukvården och ger också utmärkta resultat för hästar. I kombination med olika högteknologiska material har Acavallo skapat ett imponerande utbud av sadelpaddar som bidrar till hästens välbefinnande och som har en positiv effekt på prestationen. Under årens lopp har varumärket utökat sitt sortiment en hel del. I dag är schabrak, sadelgjordar, damasker och stigbyglar mycket populära. Nyligen har Acavallo tagit sig an en ny utmaning, att tillverka sadlar och tillbehör. Även här är välbefinnandet hos ryttare och häst av största vikt! Internationella ryttare representerar varumärket inom ridsporten. Många patent styrker Acavallos stora innovationsförmåga.

Fårskinn, gel, minnesskum - Pads från Acavallo

Acavallo erbjuder ett brett utbud av pads som du kan använda under sadeln. Det finns även extra gelpaddar som är upphöjda bak eller fram. Den terapeutiska gel som används i de flesta paddar är stötdämpande, antibakteriell, lätt att rengöra och allergivänlig. Padden är också något " vidhäftande ", så den stannar på plats på hästens rygg och förhindrar att sadeln glider. Detta kan vara särskilt bra för lite mer rundade hästar och ponnyer. Halvpaddar med fårskinn har också en stötdämpande och antibakteriell effekt. Dessutom kan äkta fårskinn absorbera svett mycket snabbare än syntetiska imitationer. Acavallo minnesskum halvpaddar är också populära. Detta minnesskum kännetecknas av sin anpassningsförmåga. Den anpassar sig till konturerna genom tryck och värme och kompenserar därmed för belastningstoppar. Samtidigt har minnesskum också en stötdämpande effekt.

Säkerhetsstigbyglar från Acavallo - Arena AluPro

Acavallos stigbyglar sätter säkerheten i första rummet, särskilt AluPro med sin flexibla arm frigör foten snabbt vid ett fall. Dessutom är aluminiumstigbygeln behagligt lätt och ger bra stöd med sin ergonomiska fotplatta . Den extra bearbetade specialpolyamiden gör bygeln mycket bekväm och avlastar fotled, knä och höft. Fotplattan och den flexibla stigbygelarmen kan också effektivt kompensera för stora belastningar som uppstår t.ex. vid hoppning.