Fokus, 600g

399,00 kr
Priset inkluderar moms
1 kg (665,00 kr / kg)
One size
Leverans
Finns tillgänglig. Varan finns i lager för dig
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 690 kr
Gratis Retur
100 Dagars Returrätt

Beskrivning

För en lugn, stabil och mer fokuserad häst VIMITAL Fokus är ett kompletteringsfoder som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, t.ex vid inlärning, träning, tävling eller transport. Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena Thiamin (B1), Tryptofan och Magnesium. Tillsats av Jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen. I en stressituation frigörs ämnen som triggar hästens reaktion. Det är en medfödd reflex som ska skydda hästen vid plötslig fara så att den reagerar snabbt, utan att värdera situationen. De triggande ämnena måste sedan neutraliseras av andra ämnen i kroppen. Thiamin, Tryptofan och Magnesium ingår alla i den stabiliserande processen. Har hästen brist på dessa ”motmedel” så har den inte heller någon möjlighet att balansera sin reaktion och blir svår att hantera eller tappar fokus. VIMITAL Fokus kompletterar den brist på naturliga näringsämnen som finns hos många hästar med stressymtom eller dåligt temperament.


ANVÄNDNING


Ges till hästar som överreagerar på stressituationer, har svårt att avreagera eller varvar upp sig mentalt vid träning, tävling eller ovana situationer.

DOSERING


30 ml/dag (ca 25 g) till stor häst (550 kg) i foder. Dubbel dos de första 5 dagarna eller inför förväntad stressituation. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

INNEHÅLL per dos 25g:


  • Tryptofan 3000 mg
  • Thiamin (B1) 500 mg
  • Magnesium 3000 mg
  • Jästkultur 6000 mg
  • Fodervetemjöl 26 %

Produkt-ID: 25760

Läs recensioner:

Denna produkt har inga produktrecensioner ännu. Hjälp oss och andra kunder genom att skriva en recension.