!
Spara nu

About Roeckl

Roeckl Sports är globalt aktivt samtidigt som det är ett lokalt, familjedrivet företag av medelstorlek. I sex generationer har Roeckl stått för kvalitet, perfektion och innovation. "Vi lever upp till vårt motto: Innovation som tradition. Behålla det som prövats och testats och förbättra det som är bra!" De fokuserar helt på handskar och har flera patent, exklusiva material och processer som gör dem till huvudmärket på marknaden för sporthandskar, både när det gäller kvalitet och kvantitet.

Quality features:

GORE TEX®
ROECK GRIP®
Polartec®
Clarino®
coldblack®
WINDSTOPPER®
Solar Tan Thru®
Roeckl

Roeckl

71 artiklar

"Innovativa av tradition. Bevara det beprövade. Förbättra det som är bra." Detta är Roeckls motto som har hållit i sex generationer. Roeckl ridhandskar sitter som en andra hud. Detta globala företag är familjeägt och sätter sin stolthet i kvalitet, hantverk och styrka som en äkta marknadsledare. Roeckl innehar många patenter för tillverkningen av de mest behagliga, välgjorda och lätta men ända skyddande handskarna på marknaden. Med handskar för allt från skidåkning och cykling till ridning, är Roeckl det naturliga valet för professionellt tävlande och sportentusiaster i hela världen.

Det tyska märket Roeckl har funnits i över 170 år. Jakob Roeckl var en mästare bland handskmakare som startade sitt företag 1844 och upptäckte en garvningsmetod som gjorde lädret perfekt för tillverkning av handskar. 1978 började de även tillverka ridhandskar efter många framgångsrika år inom tillverkning av handskar för skidåkning och cykling. 1973 patenterade Roeckl en skärning och stil som reducerade textilen vid fingersömmarna och förde handskvärlden ett steg vidare i utvecklingen genom ökad komfort och smidigare passform. Vid år 2000 hade ledaren för den sjätte generationen inom Roeckl, Stefan Roeckl, spridit det som idag är Roeckl Sports till över 60 länder, och Roeckl har behållit sin säkra position som marknadsledare inom handsktillverkning.

Roeckl ridhandskar från Horze finns i en mängd olika varianter för att passa alla ryttare. Det innovativa Coldback-systemet gör det möjligt att använda mörka handskar utan att absorbera värmen från solen, något som är typiskt för svarta handskar. Resultatet blir svala händer som inte svettas, så att du behåller ett bra grepp där tyglarna, som i sin tur inte glider på grund av svettning. Detta unika, patenterade material håller dig komfortabel och sitter som en andra hud när du rider och styr med tyglarna i alla temperaturer.

De färggranna varianterna från Roeckl ger just den rätta looken för träning och tävling. Justerbara remmar och fästen ger en perfekt passform för optimal komfort. Det finns varianter i läder, mikrofleece och många andra material med god flexibilitet, töjbarhet och andasfunktion. Materialen Primaloft och Polartec håller dig varm i kylan, utan att förlora samma funktioner som du förväntar dig av en traditionell ridhandske. Handflatan och fingergreppet på Roeckl-handskar är designade med ryttaren och tygelns placering i handen i åtanke och är specialdesignade för sporten. Roeckl-designare förstår att handskar för skidåkning, cykling och ridning kräver olika och unika handpositioner och grepp, och dessa handskar specialanpassas för sporten i fråga. Till skillnad från andra tillverkare förstår Roeckl också att unga ryttare behöver handskar som passar mindre händer. Istället för att bara sälja små handskar, skapas Roeckls barnhandskar unikt för små barnhänder, så att de känns lika bra som vuxnas handskar.

Oavsett om du letar efter vattentäta handskar för daglig ridning, varma fleecehandskar eller eleganta specialhandskar för tävling, har Roeckl handsken för dig som du kommer att älska och använda med stolthet.