« Tillbaka / Häst / Bett / Fullcheekbett

Sprenger Sprenger Dynamic RS fullcheek, 16 mm

2.459,90 kr
Priset inkluderar moms Exkl. fraktkostnader
( 1 )
Vi firar med dig - 21 år med Horze!
Spara 21% på varumärket Horze &
Få 11% rabatt på nästan alla andra varumärken

+Var 21:a beställning gratis!
Kopiera koden: B-DAY
1000 kr är minsta orderbelopp. Kan inte kombineras med andra rabatter. Vi återbetalar endast det rabatterade priset på den returnerade produkten. Gäller inte uteslutna produkter (Information på produktsidorna). Varje 21:a order vinner - maximalt återbetalningsbelopp är 2000 SEK. Mellanskillnader betalas inte ut. Alla inköp i Horze-appen eller onlinebutiken kommer att delta i tävlingen. Kundtjänst kommer att kontakta vinnarna efter kampanjens slut den 28/04/2024. Priserna kan inte överlåtas, återbetalas eller bytas ut mot kontanter eller andra priser.
Färg: Ej specificerat
Ej specificerat Sprenger Dynamic RS fullcheek, 16 mm
Storleksguide
Storlek A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Tillbaka

När det gäller att mäta bett mäter man alltid munstyckets längd från insidan av den ena bettringen till insidan av den andra. Se till att bettet är rakt vid mätning. Bettets tjocklek mäts alltid precis på insidan av en bettring. Då bettet ligger i munnen får det vara ett mellanrum på max 5mm (¼") mellan mungipan och bettringen. 

Horze logo
Frakt av Horze
Gratis Frakt
Fraktfritt vid order över 790 kr
30 Dagars Returrätt

Beskrivning

Den platta och breda tungfriheten ger ett bekvämt läge i hästens mun.

Detta bett ligger stilla i hästens mun då skänklarna hindrar bettet från att glida genom munnen. Det trycker inte obehagligt mot tänderna bak. Munstycket ligger korrekt mitt på tungan så att tygelhjäperna fungerar perfekt i hästens mun. Skänklarna underlättar hjälperna för att svänga, särskilt med unghästar. Det milda trycket mot ansiktets utsida i svängen stöder ryttarens hjälper och hjälper hästen att lättare förstå när det är dags att svänga. Övre delen av skänklarna är böjda utåt från hästen för att förhindra obehagligt tryck mot käkarna. Dynamic RS-bett karaktäriseras av det ergonomiskt formade munstycket som ligger perfekt i hästens mun och ger ett mjukt och jämnt tryck över hela tungan, vilket uppmuntrar hästen till att tugga. Dynamic RS-bett stimulerar hästen till att acceptera bett lättare. Dessutom har det ergonomiskt formade munstycket en snabb och balanserad effekt på tungan. Detta bett stöder kontakten med mungiporna på ett mycket effektivt sätt och håller på så sätt hästen på bettet. Samtidigt gör den patenterade mittplattan med 45° vinkel, som karaktäriserar KK ULTRA-betten, detta bett till ett mycket milt bett. Dynamic RS-betten är tillverkade av SENSOGAN, ett material som ger en fin kontakt till din häst. Tack vare det böjda munstycket håller sig bettet i korrekt position mitt på tungan. Den fina mittplattan kan rikta ett milt tryck genom vridning på tungan. Bettet förbättrar hästens självkänsla i ryttarens hand och ökar tryggheten.

Teknisk beskrivning:

Tjocklek: 16 mm.Material: Rostfritt stål.

Produkt-ID: 13387

Läs recensioner:

Färg: